H Κέρυ Κέννεντυ στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη»

Διευρύνονται οι δράσεις του Προγράμματος "WΕ CARE" για τα παιδιά προσφύγων

H Κέρυ Κέννεντυ στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη»

​Το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό επισκέφθηκαν η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η κυρία Κέρυ Κέννεντυ, στο πλαίσιο των δράσεων του πρoγράμματος "WE CARE".

Τα παιδικά μάτια τους μπορεί να είδαν πολλά, η ψυχή τους μπορεί να πλημμύρισε από φόβο, τα μικρά τους χέρια μπορεί να μην κράτησαν κούκλες και παιχνίδια, αλλά τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σχιστό, νιώθουν πλέον ασφάλεια. Χαμογελούν ξανά και ανταποδίδουν με τον τρόπο τους, το χάδι, την αγκαλιά, την αγάπη και την φροντίδα…
Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος "WE CARE" η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights», κυρία Κέρυ Κέννεντυ, επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.
«Είναι σημαντικό να σας πω ότι 500 είναι παιδιά από 0-16 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία είναι οικογένειες με μικρά παιδιά» εξηγεί ο κ. Θάνος Βασίλης, εκπρόσωπος τύπου του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό.
Με τις διαστάσεις που παίρνει καθημερινά το προσφυγικό ζήτημα το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», εντείνει τις προσπάθειές του για την ανακούφιση των προσφύγων, με έμφαση στα παιδιά, διευρύνοντας τις δράσεις του Προγράμματος "We care". Στα παιδιά, παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα , προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός- όπου απαιτείται- καθώς και ρουχισμός , είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια.
«Είμαστε χαρούμενοι που σας βλέπουμε πάλι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε στο πλευρό μας» λέει ο κ.Θάνος Βασίλης απευθυνόμενος στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία απαντά: «Πάντα θα ε��μαι στο πλευρό σας».
Το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και το «Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights» συνεργάζονται στενά και οι δύο κυρίες συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας.
Η κυρία Κέννεντυ θέλησε να στείλει μήνυμα ελπίδας, διεθνούς συνεργασίας , συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στηρίζοντας έμπρακτα το πρόγραμμα «WE CARE» και τις νέες πρωτοβουλίες του «Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη», για τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και ασυνόδευτα παιδιά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top