ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Με τα πόδια από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της ανεργίας!

Μαζική συμμετοχή στην πορεία - Θα καταλήξει στο Σύνταγμα την άλλη εβδομάδα

​Έ��α «ποτάμι» ανέργων ξεχύθηκε το πρωί της Κυριακής στους δρόμους της Πάτρας, καθώς χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για πορεία προς την Αθήνα, η οποία θα φτάσει στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή!

qhbqrcjfrt5700bf2d5ea36.jpg

Επικεφαλής της πορείας, η οποία ξεκίνησε στις 09:30 από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.

kqueqyfcyr5700b95302f3b.jpg

«Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε οκτώ ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», προσέθεσε ο δήμαρχος, ο οποίος έχει εκλεγεί με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

xipdyjnvit5700c81952642.jpg

Στη διαδρομή προς την Αθήνα, όπως είπε ο ίδιος, θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου - Βόχας, της Κορίνθου, του Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και του Χαϊδαρίου, ενώ όλοι μαζί θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει συγκέντρωση.

rcoedjckbc5700c8766de27.jpg

Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση αποσκευών, ενώ θα γίνουν στάσεις και διανυκτερεύσεις σε Αίγιο, Ακράτα, Ξυλόκαστρο, Κόρινθο, Αγίους Θεοδώρους, Μέγαρα, Ελευσίνα και Χαϊδάρι, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ή συναυλίες.

oucnjqccgl5700b927e0b95.jpg

βίντεο & φώτο από patrastimes και thebest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top