Προσφορά ΑΓΑΠΗΣ στα προσφυγόπουλα στο Σχιστό από το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

Στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «WE CARE»

​Το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» με τη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, προσέφερε ρουχισμό στους πρόσφυγες, στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «WE CARE».
Στην παιδική ψυχή τους ψιθυρίζουν οι μνήμες από το δύσκολο ταξίδι, από τον ξεριζωμό. Στα παιδικά τους μάτια όμως φωνάζει η ελπίδα για τη ζωή… Στην δομή φιλοξενίας στο Σχιστό, τα παιδιά των προσφύγων χαμογελούν πλατιά, όταν δέχονται ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα ζεστό ρούχο… όταν νιώθουν τη φροντίδα.
Η μη Κυβερνητική Οργάνωση «STUF United Fund», στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «WE CARE» , που αποτελεί πρωτοβουλία του « Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη», θέλησε να προσφέρει ρουχισμό στα παιδιά των προσφύγων. Στο Σχιστό φιλοξενούνται περίπου 2.000 άτομα. Τα 700 είναι παιδιά έως 16 ετών.
«Η πρωτοβουλία τους αυτή μας συγκινεί ιδιαίτερα, καθώς δηλώνει την εμπιστοσύνη τους στο Ίδρυμα μας και φανερώνει το μέγεθος της ευαισθησίας τους προς τις ταλαιπωρημένες οικογένειες που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους και κινδύνεψαν για να φτάσουν σε τόπους πιο φιλόξενους για μια νέα αρχή» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάνν��, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη».
Συνολικά μέσω του προγράμματος «WE CARE» θα δοθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα μας 10.000 ζακέτες και 5.000 αδιάβροχα. Προτεραιότητα θα δοθεί στην Ειδομένη όπου φιλοξενείται ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων.
«Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών γίναμε μάρτυρες πως οι Έλληνες ορίζουν την λέξη φιλανθρωπία που σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα, παρέχοντας φιλοξενία στους πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη και το ίδρυμα της είναι αφοσιωμένοι στην φιλανθρωπική δράση για μεγάλο διάστημα και θαυμάζουμε την καλή καρδιά και στην σκληρή δουλειά που έχει κάνει» είπε χαρ��κτηριστικά ο Πολ Κουομπούγκ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ταϊπέι στην Ελλάδα.
Οι δράσεις του προγράμματος «WE CARE» συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Πρώτο μέλημα είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών. Είναι επίσης η χάραξη και η υλοποίηση νέων στρατηγικών και στόχων για την ανακούφιση των προσφύγων, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τα παιδιά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top