Ο δήμαρχος της Κυλλήνης ήρθε μετανάστης από την Συρία-Ο έρωτάς του με την Ελληνίδα γυναίκα του

Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια

​Η εκλογή του Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία, στις δημοτικές εκλογές του 2014, είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση.

btgykktjux56fd08cfa1a92.jpg
Όχι μόνο γιατί είναι ο πρώτος μετανάστης, ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος στην Ελλάδα, αλλά και διότι η ανάδειξή του ήρθε στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης σε μετανάστες στα χωράφια της φράουλας στη Μανωλάδα, εντός των ορίων του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ξαναήρθε στην επικαιρότητα, αυτές τις ημέρες, μετά την απόφασή του να φιλοξενήσει στο LM Village της Μυρσίνης στην Ηλεία, ένα παραθεριστικό κέντρο που παραμένει κλειστό εδώ και επτά χρόνια, 300 συμπατριώτες του, που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Η ιστορία του Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ έφυγε από την Χομς της Συρίας σε ηλικία 17 ετών. Σήμερα είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Πήγε στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής γλώσσας στη Σορβόνη. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική, στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, και αργότερα στη Φιλιππούπολη, στη Βουλγαρία.

Μετά από τις σπουδές του στην Ιατρική, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα (25 χρόνια πριν) και άνοιξε ιατρείο στα Λεχαινά της Ηλείας, έχοντας στο πλευρό του την Ελληνίδα σύζυγό του Ιωάννα Σχοινά, επίσης γιατρό (ωτορινολαρυγγολόγο), τη φυσικοθεραπεύτρια κόρη του Ελισάβετ, και δύο εγγόνια.

Με τα κοινά αποφάσισε να ασχοληθεί το 2002. Από τότε έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος τρεις φορές, εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Ο συνδυασμός του «Συμφωνία Πολιτών» συμμετείχε στις εκλογές χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα. Στον συνδυασμό του συμμετ��ίχαν άνθρωποι από όλα τα κόμματα.

Προ ημερών ο Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ, μίλησε στην εφημερίδα «Αυγή» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό, τονίζοντας πως:

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που φέρεται με αξιοπρέπεια και αγάπη στους πρόσφυγες. Ούτε διώχνει τους πρόσφυγες ούτε τους πνίγει μέσα στις βάρκες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα λέμε!» και συνέχισε με τα εξής:

«Μακάρι να πετύχει η συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε. με την Τουρκία, αλλά εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία, γιατί όλα τα κάνει για να ικανοποιήσει τις δικές της σκοπιμότητες. Το ζήτημα είναι να σταματήσει ο πόλεμος» εκφράζοντας, μάλιστα, τη βαθιά του θλίψη για όσα συμβαίνουν στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια, σημειώνει: «Κι εγώ Σύρος είμαι και τους καταλαβαίνω αυτούς που φεύγουν από εκεί».

«Τους χτυπούν από παντού» τονίζει αναφερόμενος σε αυτούς που έμεναν στην επαρχία του Χαλεπίου. «Τους χτυπούν οι τζιχαντιστές, οι αντικαθεστωτικοί, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι» συνεχίζει προσθέτοντας: «Αλλά, από την άλλη, δεν γίνεται να αφήσουμε τη χώρα στους τζιχαντιστές. Μαθαίνω τι γίνεται γιατί κι εγώ έχω τα αδέλφια μου στη Συρία, που συνεχίζουν να μένουν στη χώρα» εξηγεί διευκρινίζοντας ότι τα εννιά του αδέλφια ζουν στη Χομς και την Ταρτούς, όπου «τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top