ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ στην Ελλάδα για το νέο διατροφικό εφιάλτη-Χιλιάδες λίτρα νοθευμένου αλκόολ

Κατασχέθηκαν 7.400 φιάλες ποτών που είχαν παρασκευαστεί από λαθραίο οινόπνευμα

​Ανησυχία έχει προκαλέσει στους καταναλωτές το νέο διατροφικό σκάνδαλο. Οι εικόνες από τα παράνομα, αλλοιωμένα και μολυσμένα τρόφιμα και ποτά που βρέθηκαν σε επιχείρηση της Europol είναι σοκαριστικές.

Η έρευνα έγινε σε 57 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου κατασχέθηκαν χιλιάδες λίτρα νοθευμένου αλκοόλ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν δύο παράνομα εργαστήρια αλκοολούχων ποτών στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκαν 7.400 φιάλες ποτών που είχαν παρασκευαστεί από λαθραίο οινόπνευμα και είχαν ψεύτικες ετικέτες επώνυμων εταιριών για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές.

«Οι νοθευτές και οι κερδοσκόποι της παγκόσμιας αγοράς διακυβεύουν την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Απατούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια» αναφέρει ο πρόεδρος των καταναλωτών.

Οι εικόνες από την επιχείρηση με κωδική ονομασία Opson V προκαλούν φρίκη. Εντόσθια κοτόπουλου σε φορμόλη στην Ινδονησία, ελιές βαμμένες με θειικό χαλκό στην Ιταλία, κρέας πιθήκου στο Βέλγιο, μοσχαρίσιο κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση στην Ταυλάνδη, γρύλλοι και κάμπιες στην Γαλλία, αμφιβόλου ποιότητας σοκολάτες με πλαστογραφημένες ετικέτες σε Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία και Ουγγαρία.

Οι καταναλωτές ανησυχούν. Δεν ξέρουν πια τι βάζουν στο πιάτο τους. Την ίδια ώρα, ο ΕΦΕΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχει στη διάθεσή του τα μισά κλιμάκια ελεγκτών από αυτά που χρειάζεται για καλυφθεί η ελληνική αγορά.

Κανένα από τα ακατάλληλα τρόφιμα που βρέθηκαν στις επιχειρήσεις της Europol δεν έχει εισαχθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες όμως, παραμένουν σε ετοιμότητα για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγ��ία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βρέθηκαν εντόσθια κοτόπουλου στην φορμόλη και κρέας πιθήκου!

Μόνο στο star.gr:ΠΡΟΣΟΧΗ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Τι θα πάθετε αν φάτε κρέας πιθήκου και ελιές με χαλκό

ΕΜΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ από το διατροφικό σκάνδαλο: Άλεθαν τρόφιμα ακόμα και σε μπετονιέρα!

Υγ��ιονομική ΒΟΜΒΑ στον Ασπρόπυργο-Πουλάνε καμένα ζώα που έχουν καθαρίσει με υγρό πιάτων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top