Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια σε ασφαλιστικό και φορολογικό

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας-Πρώτη ανάρτηση: 31/03/2016 19:57

​Ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, με ομιλίες μελών του ΠΑΜΕ και με την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ήταν μαζική, με κύριο αίτημα την απόσυρση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό, που όπως διαδηλώθηκε, οδηγεί στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων, κατά το «πρόσταγμα» του νέου μνημονίου.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ «το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες, είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό έρχονται και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο».

Η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, εντάσσεται στο πλαίσιο γενικευμένων αντιδράσεων, που θα κορυφωθούν με 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top