«ΠΝΙΓΕΤΑΙ» από μετανάστες και πρόσφυγες ο Πειραιάς- Παντού υπάρχουν σκηνές

Νέο σχέδιο για το πώς και που θα μετακινηθούν

​Δεν έχει τέλος η ασφυκτική κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται 5.745 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.

Περίπου 1.100 σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι ενώ σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε ότι από σήμερα θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ώστε να ενημερωθούν γιατί πρέπει να φύγουν από τον Πειραιά και τι μπορούν να κάνουν τώρα που τα σύνορα είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων.

Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top