«Παραλύουν» τα δικαστήρια και οι επιχειρήσεις γύρω από την Ευελπίδων λόγω αποχής των δικηγόρων

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι και τις 4 Απριλίου

Αμέτρητες δίκες έχουν αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ άλλες τόσες είναι οι υποθέσεις που έχουν κολλήσει. Ανεπηρέαστες δεν μένουν ούτε οι επιχειρήσεις κοντά στα δικαστήρια, όπως βλέπετε στο ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, η οδός Ευελπίδων θυμίζει Αύγουστο. Ίδια κατάσταση και μέσα στα δικαστήρια. Η αποχή των δικηγόρων έχει οδηγήσει στην αναβολή όλων σχεδόν των υποθέσεων.

Αρκετοί διάδικοι αναγκάζονται να εμφανιστούν στις αίθουσες των δικαστηρίων χωρίς συνήγορο. «Πέρασα αυτόφωρο, δεν μπορούσε ο δικηγόρος να με εκπροσωπήσει και είμαι αναγκασμένη να έρθω εδώ και να κάνω όλες τις διαδικασίες μόνη μου, να λείψω και από τη δουλειά μου» αναφέρει νεαρή.

«Όταν συλληφθεί κάποιος για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης με την έννοια της σύλληψης και προσαχθεί σε κάποια αστυνομική αρχή είναι λίγο δύσκολο υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο να χορηγήσει άδεια ο δικηγορικός σύλλογος, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της αποφυλακίσεως του» εξηγεί ο δικηγόρος, Νίκος Παπαγεωργίου.

Η σχεδόν 4μηνη απ��χή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό, είναι και για τους ίδιους οικονομική αιμορραγία, όπως αναφέρουν. Οι περιπτώσεις που δίνεται άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να παραστούν στα δικαστήρια είναι σπάνιες.

«Μόνο σε περιπτώσεις των παραγράφων και στις αστικές υποθέσεις πάλι αν υπάρχει παραγραφή, αν πρέπει να κατατεθεί κάποιο δικόγραφο και εκπνέει η προθεσμία, τότε μόνο δίνεται άδεια από το δικηγορικό σύλλογο και σε επίπεδο ποινικό όταν είναι κάποιος κρατούμενος, αυτόφωρο με κρατούμενο» περιγράφει η δικηγόρος, Ευγενία Πλακίτση.

Την ίδια ώρα αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα αλλά και έξω από το χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων , μαραζώνουν οικονομικά όπως λένε οι ��διοκτήτες, καθώς ο κύριος όγκος των πελατών τους είναι δικηγόροι.

Η αποχή των δικηγόρων θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Απριλίου. Την Τρίτη και την Τετάρτη ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί, λόγω της συνέχισης της απόχης των συμβολαιογράφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top