SOS από τους διασώστες του ΕΚΑΒ! Σε οριακή λειτουργία τα ασθενοφόρα- Κινδυνεύουν οι ασθενείς

Αποκλειστικό STAR- Τι λένε οι εργαζόμενοι

SOS από τους διασώστες του ΕΚΑΒ! Σε οριακή λειτουργία τα ασθενοφόρα- Κινδυνεύουν οι ασθενείς

​Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διασώστες, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Ασθενοφόρα με τα οποία κινούνται και προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του ασθενούς.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ανακοπή νέου ανθρώπου και καθοδόν προς το νοσοκομείο, το ασθενοφόρο έκανε διακοπές και μας δημιούργησε προβλήματα μηχανικά» περιγράφει διασώστης.

Στα ταμπλό των αυτοκινήτων όπως βλέπετε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα, υπάρχουν κολλημένα χαρτιά που δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι διασώστες σε περίπτωση που προκύψει μια μηχανική βλάβη.
Λάστιχα φθαρμένα, βλάβες που επισκευάζονται πρόχειρα με ανταλλακτικά από άλλα ασθενοφόρα είναι μια εικόνα που προκαλεί αγανάκτηση. Μάλιστα ο χώρος του αμαξοστασίου του ΕΚΑΒ είναι γεμάτος από παροπλισμένα ασθενοφόρα που έχουν γίνει κατοικία ποντικών.
Υπάρχουν φορές που οι διασώστες ξεμένουν από απλά υλικά που τους προστατεύουν από μολύνσεις.
Το πρόβλημα αυτό έχει επιδεινωθεί ειδικά τους τελευταίους μήνες με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα πλησιέστερα νοσοκομεία.
«Έχουμε πάρει αρκετά κρούσματα με ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, ψώρα. Δεν υπάρχει πλήρης και σωστή απολύμανση στα ασθενοφόρα» δηλώνει ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.
Σήμερα οι διασώστες έκαναν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι γιατί τους οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά και αργίες. Μάλιστα υπήρξε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη χωρίς την παρουσία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι εξέδωσαν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Μόνο που τα προβλήματα δεν λύνονται με υποσχέσεις. Εργαζόμενοι και ασθενείς έχουν χορτάσει από λόγια χρόνια τώρα…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top