Μόνο στο STAR: Άθλιες οι συνθήκες στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Ασθενείς στα ράντζα- Πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα σαπίζουν σε εξωτερικούς χώρους

Μόνο στο STAR: Άθλιες οι συνθήκες στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Εικόνες ντροπής κατέγραψε η κάμερα του STAR και ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Γκούμας, στο «Αττικόν» νοσοκομείο. Ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών, νοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται στα όρια του, ελλείψεις υλικών και πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα να σαπίζουν στους ακάλυπτους χώρους.

Πονεμένοι άνθρωποι περιμένουν καρτερικά να μπουν σε ένα δωμάτιο για να μπορέσουν να αναρρώσουν αξιοπρεπώς μέσα σε ένα σύστημα υγείας που νοσεί θανάσιμα.

Οι συγγενείς των ασθενών στέκονται δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους και απλά επιβεβαιώνουν αυτά που καταγράφει η κάμερα. Δυστυχώς, παρόλο που αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν κάθε μήνα για να έχουν αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παίρνουν ως ανταπόδοση ταλαιπωρία.

Το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι λιγοστό και κάθε μέρα δίνει τιτάνιο αγώνα για να μπορούν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες ασθενείς που στοιβάζονται στα εξωτερικά ιατρεία τις ημέρες εφημερίας.

Πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα έχουν διαλυθεί για ανταλλακτικά, παραμένουν εκτεθειμένα στην βροχή και σαπίζουν σε εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου. Αναπηρικά καροτσάκια, σχεδόν καινούργια ιατρικά κρεββάτια σαπίζουν, ιατρικά έπιπλα, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε είναι ανακατεμένα με σκουπίδια. Την ίδια στιγμή το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε απλά υλικά.

Όσο για τις τουαλέτες υπολειτουργούν, οι πόρτες είναι σπασμένες, ενώ η δυσοσμία και η έλλειψη καθαριότητας είναι εμφανής. Η υγεία στο κόκκινο… Δείτε το ρεπορτάζ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top