«ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Εκστρατεία ΖΩΗΣ για τους δότες μυελού των οστών

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το πόσο εύκολο και ανώδυνο είναι να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών εξήγησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στόχος του συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο «ζωής και ελπίδας».

Η λειτουργία της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έρχεται να συστρατεύσει την κοινωνία μας σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντική και βαθιά ανθρωπιστική. Για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα, χιλιάδες δηλαδή εθελοντές. Η διαδικασία είναι απλή και για τη λήψη μυελού των οστών.

Μέσα από την Τράπεζα ��θελοντών δοτών, θα μπορεί να βρει μόσχευμα μυελού, γρήγορα και ανέξοδα οποιοσδήποτε το χρειάζεται στην Ελλάδα, είτε παιδί είτε ενήλικας. Ενώ, η σύνδεσή της με παγκόσμιες τράπεζες δειγμάτων, μέσα από ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα, δημιουργεί γέφυρες σωτηρίας από την Ελλάδα προς ολόκληρο τον κόσμο.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχουν εγγραφεί 25.000 δότες.

Ο αριθμός πολλαπλασιάζεται και είναι οι εθελοντές που στηρίζουν το Όραμα Ελπίδας και μαζί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

ΔΕΙΤΕ που μπορείτε να απευθυνθείτε:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα
Τηλ: 210.7775615-6, Fax : 210.7485030
info@oramaelpidas.gr , www.oramaelpidas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top