Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή ακροδεξιών με αστυνομικούς!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή ακροδεξιών με αστυνομικούς!

​Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν μέλη του συλλόγου "Ιερός Λόχος" ��ινήθηκαν προς τη συγκέντρωση των αντιφασιστών που ήταν μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν αμέσως ώστε να μη προκληθούν επεισόδια.

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν ταυτόχρονα πορείες στο κέντρο της πόλης, τα μεν μέλη του Ιερού Λόχου από την παραλιακή Λ. Νίκης, τα δε μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων, από την οδό Εγνατία.

Αργότερα, την στιγμή που η κεφαλή της πορείας των αντιφασιστών βρισκόταν στην Καμάρα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τη σταματήσουν. Άτομα από το μπλοκ άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυτές απάντησαν με κρότου-λάμψης. Η πορεία ανασυντάχτηκε και συνέχισε.

Νωρίτερα σημειώθηκαν τραυματισμοί νεαρών που θεωρήθηκαν μέλη των ακροδεξιών που συγκεντρώνονταν για την πορεία "ενάντια στην ισλαμοποίηση".

Η συγκέντρωση του "Ιερού Λόχου" επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, αλλά απαγορεύτηκε με ανακοίνωση της αστυνομίας. Μετά από τον ορισμό της νέας ημερομηνίας για σήμερα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οργανώνει τη δική της συγκέντρωση, πάλι στην πλατεία Λευκού Πύργου, δύο ώρες νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα.

"Δεν πρέπει να αφήσουμε τους φασίστες του "Ιερού Λόχου" να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κραυγές ενάντια στην "ισλαμοποίηση της Ευρώπης", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. Λόγω του γεγονότος πως οι αντιφασίστες θα παραμείνουν στους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο, στο σημείο θα παραμείνουν και δεκαεφτά διμοιρίες των ΜΑΤ προς αποφυγή επεισοδίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top