«ΣΑΠΙΖΟΥΝ» τα drones της ελληνικής αστυνομίας που κόστισαν 3 εκατομμύρια ευρώ!

Μόνο στην Ελλάδα αυτά τα παράλογα

​Έξι μη επανδρωμένα αεροπλανάκια, drones όπως αποκαλούνται, αποκτήθηκαν έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελληνική Αστυνομία.

Τα υπερσύγχρονα drones, παραδόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Ξέρετε που βρίσκονται σήμερα;

Σαπίζουν στις αποθήκες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο, αντί να κάνουν περιπολίες στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περιπτώσεις καταδιώξεων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Επισήμως η εξήγηση είναι ότι δεν μπορούν να απογειωθούν, γιατί δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και πρέπει να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Άραγε γιατί δεν έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ακόμα και μια τέτοια επένδυσ�� ασφαλείας σαπίζει; Και μάλιστα, ενώ είναι δεδομένο πως τα drones, θα μπορούσαν να προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα σε πραγματικό χρόνο κατευθύνοντας έτσι τη Frontex στα σημεία που ανιχνεύεται το προσφυγικό πρόβλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top