ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ στην Ειδομένη-Πληροφορίες για άνοιγμα των συνόρων

Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ

​Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ που με τον "μανδύα" της στήριξης προς τους πρόσφυγες φαίνεται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους, παρακινώντας τους να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το δελτίο του Mega, διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα ανοίξουν την Κυριακή τα σύνορα της χώρας.

Έχουν μάλιστα ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν ξανά τα χαρτιά αυτά γεμίζοντας τους ανθρώπους με ψεύτικες ελπίδες για ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Ακόμα και σε γνωστό site αντιεξουσιαστών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα.

Με νέα ενημερωτικά σημειώματα από την αρχή της εβδομάδας οι αρχές θα προσπαθήσουν και πάλι να πείσουν τους μετανάστες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα έκλεισαν και πως μόνο λύση θα είναι οι δομές φιλοξενείας.

Παρ' όλα αυτά έχει απασχολήσει πολύ τους αρμόδιους το γεγονός ότι άτομα που συστήνονται ως μέλη ΜΚΟ ή εθελοντές δημιουργούν λάθος εικόνα και πουλάνε ψεύτικη ελπίδα.

Οι αρχές γνωρίζουν ότι έχουν φθάσει στην Ειδομένη άτομα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο και παρουσιάζονται ως εθελοντές ενώ άτομα από τον χώρο των αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη ��χουν βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top