Ένας στρατός αστυνομικών «φυλά» τον Ρουπακιά-Πρωτοφανή μέτρα μετά την αποφυλάκιση του

Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν περιμετρικά την πολυκατοικία 24 ώρες το 24ωρο και εναλλάσσονται με βάρδιες

Ένας στρατός αστυνομικών «φυλά» τον Ρουπακιά-Πρωτοφανή μέτρα μετά την αποφυλάκιση του

​Πιο εύκολα μπαίνει κανείς σε ένα αστυνομικό τμήμα, παρά στην γειτονιά που μένει ο Ρουπακιάς, μετά την αποφυλάκιση του. Αυτό λένε οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει πλέον με την οικογένεια του, ο άνδρας που ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, αλλά η δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο επειδή συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 30 μηνών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News», τα μέτρα φύλαξης στην γειτονιά του Ρουπακιά στον Ταύρο, είναι πρωτοφανή.

Καθημερινά, ένα ολόκληρο τμήμα φρουρεί επί 24 ώρες το 24ωρο το σπίτι του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ 45 πάνοπλοι αστυνομικοί εναλλάσσονται σε βάρδιες για την επίβλεψη ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου σε ακτίνα 150 μέτρων.

16304370.jpg
Μοιρασμένοι σε «στρατηγικές» θέσεις, ελέγχουν την είσοδο, τα μπαλκόνια και τον δρόμο που περνά μπροστά από την πολυκατοικία στην οδό Θράκης.

Στην ταράτσα του απέναντι κτιρίου, υπάρχει ένας κρυμμένος αστυνομικός, ο οποίος με ασύρματο και κινητό, αναφέρει ο,τι του φανεί ύποπτο.

Άλλοι έξι αστυνομικοί στην πιλοτή της πολυκατοικίας, παρακολουθούν εξονυχιστικά τους διερχόμενους, ενώ μέσα από την τζαμαρία στην είσοδο της πολυκατοικίας, άλλοι αστυνομικοί έχουν έτοιμους πυροσβεστήρες σε περίπτωση καταδρομικής επίθεσης με βόμβες ��ολότοφ.

12903977_10209147750233552_1184016508_o.jpg
Παράλληλα, υπάρχει ένα περιπολικό σταθμευμένο στον πεζόδρομο, και ένα δεύτερο που κινείται στο τετράγωνο.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλά «αθόρυβη» επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κατασπαταλά μονάδες, μέσα και εξοπλισμό, για την φύλαξη ενός ανθρώπου που έχει ομολογήσει ότι έχει δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα, αλλά βγήκε από την φυλακή γιατί συμπληρώθηκαν 18 μήνες για τον Παύλο Φύσσα και άλλοι 12 για το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύνολο δηλαδή 30 μήνες που είναι το όριο της προφυλάκισης. Ωστόσο αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν η δικαιοσύνη είχε χωρίσει τις δυο υποθέσεις, δικάζοντας τον Ρουπακιά πρώτα για την δολοφονία Φύσσα.

12904010_10209147750113549_930092827_o (1).jpg
Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν πως αναγκάστηκαν να διαθέσουν τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς ενδεχόμενη επίθεση εις βάρος του, θα προκαλούσε ακόμα και πολιτική αποσταθεροποίηση.

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ-ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ:

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και της πολυκατοικίας είναι ανήσυχοι, καθώς η ζωή τους έχει αλλάξει για τα καλά. Μια άλλοτε ήσυχη γειτονιά έχει μετατραπεί σε φρούριο και φοβούνται πως ανά πάσα στιγμή αν υπάρξει κάποια επίθεση κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την σωματική τους ακεραιότητα.

Όσο για τον Ρουπακιά; Από την ημέρα που μεταφέρθηκε στον Ταύρο, δεν έχει βγει ούτε μια φορά στη γειτονιά. Η πεθερά του επισκέπτεται τον φούρνο και το παντοπωλείο της γειτονιάς, για τα καθημερινά ψώνια, ενώ ο ίδιος δεν πλησιάζει ούτε το μπαλκόνι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top