Ειδομένη: Η υπομονή έδωσε τη θέση της στην ΟΡΓΗ - Επεισόδια και αποχώρηση των ΜΚΟ! ΦΩΤΟ

Ο εφιάλτης συνεχίζεται

Ειδομένη: Η υπομονή έδωσε τη θέση της στην ΟΡΓΗ - Επεισόδια και αποχώρηση των ΜΚΟ! ΦΩΤΟ
​Τη στιγμή που τα βλέμματα όλων συγκεντρώνονται στις τρομοκρατικές ενέργειες που πλήττουν την Ευρώπη, οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη παραμένουν τραγικές!

Η υπομονή τους εξαντλείται. Η ταλαιπωρία που βιώνουν γίνεται πια οργή. Θυμός. Η υγεία τους επιδεινώνεται καθημερινά. Μετά την προσωρινή αποχώρηση αρκετών ΜΚΟ, για λόγους ασφαλείας, δεν παρέχεται καν ιατρική περίθαλψη.

εεηερη.jpg


«Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παραμένουν για περισσότερο από ένα μήνα και έχουν πλέον εξαντληθεί και οι ιατρικές ανάγκες είναι μεγάλες. Έχουν χάσει την υπομονή τους, αισθάνονται ότι ύστερα από ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι, έφτασαν στην πηγή αλλά δεν μπορούν να πιούν νερό», λέει η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ασπασία Κάκαρη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Όπως εξηγεί, η οργάνωση αποφάσισε να αποχωρήσει προσωρινά την Τρίτη το μεσημέρι «για λόγους ασφαλείας του προσωπικού», όταν ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη σκηνή τους.

ρςεγεργ;εργ.jpg

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πράξις», που διένειμε χθες φαγητό στους πρόσφυγες αποφάσισε να αποχωρήσει από την περιοχή, καθώς οι μετανάστες που διαδηλώνουν και κάνουν απεργία πείνας δεν επέστρεψαν στα μέλη της ΜΚΟ να μοιράσουν τις μερίδες φαγητού.

Την ίδια ώρα, περίπου 500 πρόσφυγες παραμένουν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και “οχυρώνονται” με κάδους απορριμμάτων και κάγκελα που τοποθετούν γύρω τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

ερ.jpg

Ορισμένοι μάλιστα, εμφανίζονται τόσο απελπισμένοι που προειδοποιούν ότι θα κάνουν κακό στον εαυτό τους, όπως οι δύο πρόσφυγες που επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν ρίχνοντας βενζίνη στα ρούχα τους και προσπαθώντας να ανάψουν φωτιά με αναπτήρα.

Ο ένας από τους δύο άνδρες μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Κιλκίς και ο δεύτερος στο «Παπανικολάου». Ένας τρίτος πρόσφυγας λιποθύμησε, καθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία γιατρού είχε τρεις μέρες να φάει και κοιμάται τη νύχτα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

ργ;ρεγ;ρςε.jpg

Εν τω μεταξύ, αποχώρησαν λίγο μετά τις 10.00 οι πρόσφυγες, που κρατούσαν κλειστή από το μεσημέρι της Τετάρτης την ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

εργ;ρςεγ;ςργ.jpg

Η αστυνομία έδωσε τον δρόμο στην κυκλοφορία και τη διέλευση από την αερογέφυρα Πολυκάστρου, που ήταν επίσης αποκλεισμένη. Υπενθυμίζεται πως χθες περίπου 500 πρόσφυγες από το κέντρο προσωρινής μετεγκατάστασης Νέας Καβάλας πραγματοποίησαν πορεία ως την είσοδο του Πολυκάστρου και στη συνέχεια μια ομάδα 100-150 ατόμων προχώρησε σε αποκλεισμό της αερογέφυρας και λίγη ώρα αργότερα (γύρω στη μία μετά το μεσημέρι) και της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top