Μόνο που δεν έκλαψε ο Ξανθός στην Ειδομένη-«Η κατάσταση είναι δραματική»

Περιοδεία στις περιοχές που είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες

Μόνο που δεν έκλαψε ο Ξανθός στην Ειδομένη-«Η κατάσταση είναι δραματική»

Περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο κ.Ξανθός, ο οποίος είδε από κοντά τα δράματα χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, δήλωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης και ατομικής υγιεινής είναι δραματικές.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη είναι ο ορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι επιτακτική η ανάγκη αυξημένου συντονισμού και αυτό είναι το νόημα της σημερινής περιοδείας» δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο καταυλισμός δεν είναι βιώσιμος και επομένως η μόνη λύση είναι η σταδιακή εκκένωσή του.

Ο κ.Ξανθός συνομίλησε με τη συντονίστρια του ΕΚΕΠΥ Β.Ελλάδος, τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΑΒ, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που κάνουν τα πάντα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε αρχικά το Ανοιχτό Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Στη συνέχεια μετέβησαν στον άτυπο καταυλισμό στην Ειδομένη και ακολούθως στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στο Χέρσο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο του Κιλκίς με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων, οι οποίοι μίλησαν στον υπουργό για τα προβλήματα τους.Ο κ.Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα διοριστούν επικουρικοί γιατροί για το νοσοκομείο αλλά και μόνιμοι εργαζόμενοι. Ακόμα, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, θα επεκταθεί το καθεστώς της αγόνου σε όλον τον Νομό Κιλκίς, έτσι ώστε η θητεία των επικουρικών να είναι τριετής.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ήδη εκταμιευθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει, ενώ παράλληλα έχει εκταμιευθεί το 100% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου ,έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top