Μόνο στο Star: Είχε ΤΕΡΜΑ ΠΑΤΗΜΕΝΟ το γκάζι ο Παντελίδης στο μοιραίο τζιπ;

Τι δήλωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Παντελή

Μόνο στο Star: Είχε ΤΕΡΜΑ ΠΑΤΗΜΕΝΟ το γκάζι ο Παντελίδης στο μοιραίο τζιπ;
​Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Παντελίδη, κ. Αναστάσιος Δέδες μιλά για το θέμα της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το μοιραίο τζιπ του Παντελή Παντελίδη αλλά και για τις μελέτες που έχει κάνει σχετικά με το πολύκροτο τροχαίο.
«Η ταχύτητα για να υπολογιστεί είναι ένας συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Σπουδαιότερος παράγων είναι η κλίση που έχει η στροφή, δηλαδή η καμπυλότητα της στροφής. Από την κλίση, από τον συντελεστή τριβής και από την ανωφέρεια ή την κατωφέρεια που υπάρχει, υπολογίζεται με τύπους της φυσικής, η κρίσιμη ταχύτητα εκτροπής ενός οχήματος» εξηγεί ο κ.Δέδες και προσθέτει:
«Εφόσον αναφέρεται ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα ήταν μεγαλύτερη, θα πρέπει να υπάρχουν άλλα στοιχεία στο οδόστρωμα, από τα οποία μπορείς να την υπολογίσεις».
«Όταν ένα όχημα εκτρέπεται της πορείας του, άρα κινείται ανεξέλεγκτο, οπωσδήποτε υπάρχουν ίχνη πλαγιολίσθησης στο οδόστρωμα» λέει ο κ.Δέδες, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν έχει βρει ίχνη πλαγιολίσθησης στο σημείο. «Αν υπάρχουν όμως, θα έχουν αποτυπωθεί από την προανακριτική αρχή, θα έχουν φωτογραφηθεί και αυτό θα είναι ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο της δικογραφίας» τονίζει.
O κ.Δέδες επισημαίνει ότι ακόμα μελετά τις αυτοψίες που έχει κάνει στο χώρο και στο όχημα και ότι περιμένει και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της κατασκευάστριας εταιρίας του οχήματος. Από εκεί και πέρα, ο κ.Δέδες, όπως είπε, όταν ολοκληρώσει την έρευνα του, θα καταθέσει την έκθεση του στις αρχές και αυτές θα αποφανθούν.
ΔΕΙΤΕ τι είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top