Προφυλακιστέοι οι 2 από τους 6 κατηγορούμενους για διακίνηση μεταναστών από αερολέσχη

Ελεύθερος ο πρώην δήμαρχος με εγγύηση 200.000 ευρώ

Προφυλακιστέοι οι 2 από τους 6 κατηγορούμενους για διακίνηση μεταναστών από αερολέσχη

​Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δυο από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα που μετέφερε αεροπορικώς μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 43χρονος Ιρακινός και ο 57 πιλότος και ξάδελφος του επίσης κατηγορούμενου πρώην δημάρχου ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Το κύκλωμα φέρεται να είχε ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου. Ο πρώην δήμαρχος που ήταν υπεύθυνος της αερολέσχης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι και εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο δεύτερο πιλότο. Ελεύθεροι αφέθηκαν ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου κι ένας Ιρακινός οδηγός στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. Και στους δυο απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο πρώην δήμαρχος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του κυκλώματος και ο πιλότος που συνελήφθη επ´ αυτοφώρω εμφανίζεται να υποστήριξε πως δεν γνώρ��ζε ότι τα πρόσωπα που θα μετέφερε ήταν μετανάστες χωρίς άσυλο.

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον δήμαρχο-δουλέμπορο: Με αυτό το αεροπλάνο θα φυγάδευε μετανάστες

ΜΟΝΟ στο star.gr: Μέγα ΣΟΥΣΟΥΡΟ στο Μεσολόγγι για τον δήμαρχο-δουλέμπορο! Όλα τα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει πως δεν ήξερε τίποτα-Κατηγορείται για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top