ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ στη Χίο! Αναμένονται άλλοι 18 στη Λέσβο

Θα εγκατασταθούν στα hot spots για την επίβλεψη της διαδικασίας επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών

​Είναι γεγονός! Με καθυστέρηση αρκετών ωρών, αργά το βράδυ της Κυριακής, έφτασαν στη Χίο μέσω του Τσεσμέ έξι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας, ενώ σήμερα αναμένονται άλλοι 18 στο νησί της Λέσβου.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, οι έξι αυτοί Τούρκοι αξιωματικοί, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης και θα εγκατασταθούν στο hot spot που βρίσκεται στους Χαλκειούς, με σκοπό να επιβλέψουν τη διαδικασία επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών πίσω στην Τουρκία.

Μάλιστα τους υποδέχθηκε στο Τελωνείο της Χίου ο Διοικητής της Ασφάλειας του νησιού, Γ. Κεβόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της Αστυνομικής Διοίκησης Χίου.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν συνοδεία περιπολικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Χίου και θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί.

Πάντως, χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα σε ΕΕ – Τουρκία, περισσότερα από 800 άτομα έφτασαν στη Χίο από τα Τουρκικά παράλια.

Έτσι, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου είναι έτοιμη να ζητήσει την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών στα απέναντι παράλια υπό το φόβο συσσώρευσης μη διαχειρίσιμου αριθμού στο hot spot του νησιού, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί από Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, σε Κέντρο Κράτησης.

Σημειώνεται πως η άφιξη των έξι Τούρκων αστυνομικών στη Χίο είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό νησί και θα ακολουθήσει αυτή άλλων 18 στη Λέσβο από το Δικελί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top