«Νικητές» της κρίσης δύο Έλληνες- Δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εταιρία delivery!

Εγκατέλειψαν θέσεις καριέρας σε δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς του κόσμου

«Νικητές» της κρίσης δύο Έλληνες- Δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εταιρία delivery!

​Δύο νέοι επένδυσαν επιχειρηματικά στον «παραδοσιακό» κλάδο του delivery με έναν τρόπο, πρωτοποριακό! Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι ότι για να κάνουν το εγχείρημα αυτό, εγκατέλειψαν θέσεις καριέρας σε δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς του κόσμου.

Ο Γιάννης εργαζόταν στο τμήμα Μάρκετινγκ της Google Αγγλίας και ο Βασίλης στο τμήμα Διαφήμισης της Amazon Λουξεμβούργου. Και ενώ εκατοντάδες νέοι θα ετοίμαζαν χθες τις βαλίτσες τους για μια δουλειά όπως αυτές, εκείνοι γύρισαν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης!

«Κάποια στιγμή ένιωσα ότι πρέπει να δράσουμε και ένιωσα προσωπικά ότι οφείλω να προσπαθήσω με το βαθμό που μπορώ και εγώ να συνεισφέρω πίσω στη χώρα» αναφέρει ο Γιάννης Κουτράκος.

«Ήταν επίπονη η διαδικασία ίδρυσης, νομίζω ειδικά με τις τράπεζες τώρα με τα capital control, το να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό, αλλά στην τελική δεν νομίζω ότι είναι εμπόδιο για να μην το κάνεις» εξηγεί ο Βασίλης Παπαποστόλου.

Επένδυσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει τα 7 χρόνια που εργάστηκαν στο εξωτερικό σε ένα πρότζεκτ που πίστεψαν εξαρχής. Μια start up, που θα κάλυπτε ένα κενό στον κλάδο του delivery.

Στην ουσία, o Γιάννης και ο Βασίλης δημιούργησαν μια τεχνολογική και μεταφορική εταιρεία. Συνεργάζονται με εστιατόρια τα οποία πληρούν αυστηρές ποιοτικές προϋποθέσεις αλλά δεν διαθέτουν τα ίδια, υπηρεσίες παράδοσης.

«Ο χρήστης μπαίνει στο gourmetdelivery.gr, αφού βάλει τη διεύθυνση του εμφανίζονται τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία με τα οποία συνεργαζόμαστε, επιλέγει τα προϊόντα της αρεσκείας του, τα παίρνουμε από το κατάστημα και τα πηγαίνουμε στον τελικό καταναλωτή» περιγράφει ο Γιάννης.

Μέσα σε λίγους μήνες έχουν καταφέρει να συνεργάζονται με πάνω απ�� 20 εστιατόρια του κέντρου, ενώ σκοπεύουν να επεκταθούν σε όλη την Αττική. Όσο για την προσφορά τους στην ελληνική οικονομία, έχουν ήδη ανοίξει 5 θέσεις εργασίας για να φτιάξουν έναν πρώτο στόλο delivery.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top