Ρεπορτάζ STAR: ΣΗΜΑ κινδύνου εκπέμπει το πρώτο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας,''Μεταξά''!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το Μεταξά στον Πειραιά. Χωρίς προσωπικό, οι νοσηλευτές παλεύουν να βγάλουν τις εφημερίες και τις βάρδιες, την ώρα που τα περιστατικά ασθενών που προσβάλλονται από καρκίνο έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία 5ετια.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για να περιθάλψουν συνανθρώπους μας με καρκίνο από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για πρόσληψη προσωπικού αφού είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν σωστά τόσοι ασθενείς, που υποβάλλονται σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

ΤΡΑΓΙΚΗ η κατάσταση

-Εργαζόμενοι με χρωστούμενα 40-80 ρεπό
-46% λιγότεροι νοσηλευτές από το κανονικό
-δεν υπάρχει φύλαξη
-έλλειψη τεχνικού προσωπικού
-παλιός αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά
-υπερσύγχρονο pet scan (που χρησιμεύει στην ανίχνευση και σταδιοποίηση των λεμφωμάτων) υπολειτουργεί επειδή κοστίζουν ακριβά τα ραδιοφάρμακα

Η ζωή της νοσηλεύτριας που τις οφείλονται εφημερίες από το Δεκέμβριο του 2015 μοιάζει με αγώνα δρόμου:

«Δεν υπάρχει ζωή, υπάρχει κυλιόμενο ωράριο, παιδιά, κούραση, πλέον δουλεύουν με ένα ρεπό τα κορίτσια, δεν το συζητάμε για άδειες, πάρα πολύ δύσκολα» λέει στην κάμερα του STAR.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών κ��ι δικαιολογούν την αναμονή που φτάνει και τις 4 ώρες.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο καρκίνος καλπάζει και τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά... και μέσα σε όλα να λείπουν συχνά φάρμακα, αναλώσιμα ακόμα και κρέας από το διαιτολόγιο των ασθενών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top