Η Ελληνίδα που ΑΝΟΙΞΕ την αγκαλιά της και το σπίτι της σε μια Σύρια μητέρα τριών παιδιών!

Η συγκινητική πράξη αγάπης και ανθρωπιάς μίας 75χρονης από την Ηλιούπολη

Η Ελληνίδα που ΑΝΟΙΞΕ την αγκαλιά της και το σπίτι της σε μια Σύρια μητέρα τριών παιδιών!

​Μια γυναίκα στην Ηλιούπολη, έκανε πράξη το μεγαλείο της φιλοξενίας. Άνοιξε το σπίτι της σε μια μητέρα από τη Συρία με τρία παιδιά, προσφέροντας ζεστασιά, και φαγητό.

«Εγώ δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχα, αν ξέρω ότι είναι μωρά ξυπόλητα μέσα στις λάσπες και δεν έχουν να φάνε» εξηγεί η κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

Αυτή ήταν η σκέψη που οδήγησε την 75χρονη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της και να δεχθεί μια 22χρονη μητέρα τριών παιδιών στο μικρό διαμέρισμά της, όπου όμως περισσεύει η αγάπη και η ανθρωπιά.

«Εγώ κοιμόμουνα, έτρωγα και είχα τύψεις που έβλεπα αυτά τα μωρά» συνεχίζει η ίδια.

Η ανταμοιβή της είναι τα χαμόγελα από τα παιδικά προσωπάκια. Έφυγαν από την φρίκη του πολέμου και η τύχη τους χαμογέλασε. Μάτια που κρύβουν τη φρίκη του πολέμου στη Ράκα της Συρίας, όπου είχε το σπιτικό της την δουλειά της, αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν ικανοποίηση που βρήκε στέγη.

«Ο αδερφός μου ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος είναι τραυματισμένους βαριά στο κεφάλι. Οι γονείς μου δεν ξέρω που βρίσκονται και αν ζουν και έχω μείνει μόνη μου» περιγράφει η Σύρια πρόσφυγας, Ραούια Χάμντομ.

Και όμως, σαν άγγελος βρέθηκε στο δύσβατο δρόμο της αυτή η γυναίκα. Για λίγο έγινε η οικογένεια που έχασε.

«Έμεναν σε κάποιο ξενοδοχείο, αλλά ήταν η τελευταία μέρα θα τους έβγαζαν στο δρόμο και λέω ας έρθουν όσο μπορώ, όσο αντέξω» προσθέτει.

Στο διαμέρισμα των 55 τ.μ. η κατσαρόλα έχει φαγητό για όλους, τα παιδιά παίζουν με τις κούκλες σε ζεστό περιβάλλον. Και όλα αυτά… με μια πενιχρή σύνταξη χηρείας.

«Οι Έλληνες είμαστε φιλόξενος λα��ς και τότε το ‘22 η καταστροφή που έγινε στη Συρία πήγαν πολλοί και τους φιλοξένησαν» επισημαίνει η κ. Μαρία.

Οι στάχτες του πολέμου κατέστρεψαν το κομμωτήριο που είχε στη Συρία. Ο σύζυγός της δικηγόρος, βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, εκεί όπου θέλει να φτάσει με τα παιδιά της.

«Ευχαριστώ την κυρία Μαρία που άνοιξε το σπίτι της, που μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο τα παιδιά».

Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα ανθρωπιάς μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Σύρων που έχει έδρα την Αθήνα και υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top