AYTOΣ είναι ο ιερέας που φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης

Ζει στην ξεχασμένη και απομονωμένη Γαύδο

AYTOΣ είναι ο  ιερέας που φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης

​Στην ξεχασμένη και απομονωμένη Γαύδο, τελευταίο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο παπα-Μανώλης παλεύει εδώ και μισό αιώνα να κρατήσει ζωντανό το νησί του και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά στους 55 όλους κι όλους κατοίκους του.

Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ως επί το πλείστον, βλέπουν τα νιάτα της Γαύδου να φεύγουν για άλλους τόπους.

«Δεν γεννιούνται πια παιδιά στο νησί. Αν δεν αλλάξει κάτι θα τη χάσουμε τη Γαύδο που για εμάς τους λίγους που μένουμε εδώ είναι η φάτνη μας. Η τελευταία γωνιά της Ελλάδας, που τη φυλάμε ακοίμητοι φρουροί. Είναι η γη των προγόνων μας και όσο αντέχουμε και ζούμε -θα είμαστε εδώ. Έστω και ξεχασμένοι από όλους» αναφέρει ο παπα-Μανώλης στη Real News.

«Αν ερχόταν ο πρωθυπουργός δεν θα του ζητούσα τίποτα. Θα του έλεγα μοναχά να κάνει ένα γύρο όλο το νησί και να σημειώσει σε ένα μπλοκάκι τι κρίνει ο ίδιος ότι θα έπρεπε να έχουμε και δεν έχουμε. Νερό, εσωτερική συγκοινωνία, μόνιμο γιατρό, φάρμακα, λύκειο για να μην φεύγουν υποχρεωτικά οι νέοι από το νησί. Τι να του πρωτοζητούσα εγώ; Θα τον έστελνα να τα δει με τα μάτια του και μετά θα του έλεγα να γράψει πρώτο πρώτο στο μπλοκάκι του το φυλάκιο με την ελληνική σημαία», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top