Κι ΟΜΩΣ: Το διαδίκτυο μπορεί να σας στείλει στον γιατρό χωρίς πραγματικό λόγο

Δείτε τι είναι η κυβερνοχονδρίαση και ποια τα συμπτώματα

​Μήπως διακατέχεστε από έντονο άγχος και φόβο για την υγεία σας; Μήπως ψάχνετε διαρκώς πληροφορίες στο διαδίκτυο κι όταν βρείτε τα συμπτώματα που ταιριάζουν με τα δικά σας, αρχίζετε να πιστεύετε ότι πάσχετε από κάποια ασθένεια;

Αν τρέχετε κι εσείς από γιατρό σε γιατρό κάνοντας εξετάσεις χωρίς λόγο και χωρίς κανένα παθολογικό εύρημα, τότε μάλλον πάσχετε από κυβερνοχονδρίαση! Φοβάστε δηλαδή τόσο πολύ μην πάθετε κάτι κακό και υιοθετείτε όποια διάγνωση διαβάζετε στο διαδίκτυο χωρίς να έχετε συμβουλευθεί κάποιο γιατρό.

Οι παθολόγοι και οι χειρουργοί έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με ασθενείς που νομίζουν ότι έχουν κάνει διάγνωση για την ασθένεια τους, επειδή κάτι διάβασαν στο ίντερνετ και νιώθουν άδικα τρόμο για την πορεία της υγείας τους.

Σαφώς το ίντερνετ χαρίζει πλούσιες πληροφορίες για ιατρικά θέματα και νέες μεθόδους... Όμως η αλόγιστη χρήση όλων αυτών των πληροφοριών φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα στον χρήστη του διαδικτύου ο οποίος ακριβώς επειδή κάνει καταστροφολογικές σκέψεις εμφανίζει συχνά ταχυκαρδία, εφίδρωση και ζαλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top