Σκάνδαλο Volkswagen: Η Eλληνίδα εισαγγελέας που ''πάγωσε'' τους Γερμανούς

Η Ελένη Τουλουπάκη δέχτηκε συγχαρητήρια από την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για τη στάση της

Σκάνδαλο Volkswagen: Η Eλληνίδα εισαγγελέας που

​Η στάση της γερμανικής δικαιοσύνης στην υπόθεση της Siemens χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη κατά τη συνάντηση δικαστικών λειτουργών από 18 χώρες που εξετάζουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο σκάνδαλο της Volkswagen.

Οι Γερμανοί αξίωσαν να ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση με το "πειραγμένο" λογισμικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μόνο στη χώρα τους.

Η Eλληνίδα εισαγγελέας ωστόσο αντέδρασε έντονα επισημαίνοντας ότι η στάση της γερμανικής δικαιοσύνης απέναντι στους Έλληνες δικαστές στην υπόθεση της SIEMENS δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την εξέλιξη της διερεύνησης του σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανική αντιπροσωπεία πάγωσε και δεν αντέκρουσε τα επιχειρήματα της Ελένης Τουλουπάκη η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα συντάσσεται με Ιταλία και Γαλλία.

Οι τρεις χώρες θα ξεκινήσουν έρευνες τις οποίες θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος ανεξάρτητα από τη στάση της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν η μόνη που έθεσε το ζήτημα σε αυτή τη βάση χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Siemens με την επισήμανση οτι σε θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να επιδεικνύεται από όλες τις πλευρές διάθεση συνεργασίας, κάτι που η Ελλάδα δεν είδε στην υπόθεση της Siemens.

Η Ελένη Τουλουπάκη δέχτηκε συγχαρητήρια από την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για τη στάση της. Τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει και άλλη συνάντηση προκειμένου οι Γερμανοί να εκθέσουν τα επιχειρήματα τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top