Αλωνίζουν οι διακινητές! Εντοπίστηκε μελαμψός «Σουηδός» με 31 κλεμμένα διαβατήρια

Ήταν κρυμμένα σε φούρνο μικροκυμάτων

Αλωνίζουν οι διακινητές! Εντοπίστηκε μελαμψός «Σουηδός» με 31 κλεμμένα διαβατήρια

Σε διπλή παρέμβαση προχώρησε η εισαγγελία Πειραιά ώστε να προστατευθούν οι πρόσφυγες από τους διακινητές και κάθε είδους επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά τον πόνο τους. Ένας Ιρανός που διακινούσε κλεμμένα διαβατήρια συνελήφθη.

Πως πιάστηκε από τις αρχές ο Ιρανός που υποδυόταν τον Σουηδό

Ο μελαμψός «Σουηδός» ηλικίας 70 ετών που ήθελε να ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη, κίνησε την περιέργε��α των αστυνομικών και του ζήτησαν να ελέγξουν τι μετέφερε.

Τους φάνηκε περίεργο ότι ήταν Ιρανικής καταγωγής και ήθελε να πάει στην Τουρκία με την οικοσκευή του.

Τελικά οι αρχές, έπεσαν διάνα! Είχε κρύψει 31 διαβατήρια σε φούρνο μικροκυμάτων. Ήταν διαβατήρια από διάφορες χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία ενώ 5 από αυτά ήταν γαλλικά. Επίσης 15 από αυτά, ήταν κλεμμένα.

Τότε σήμανε συναγερμός στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στην Αντιτρομοκρατική καθώς ενημερωθήκαν για τον «Σουηδό» που είχε στην κατοχή του τα πιο περιζήτητα έγγραφα σε όλη την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή αυτή την εποχή.

Σε διπλή παρέμβαση προχώρησε η εισαγγελία Πειραιά

Στο μεταξύ τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για εκμετάλλευση προσφύγων από κυκλώματα και τουριστικά γραφεία, προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά. Συγκεκριμένα διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος προσφύγων και με ενδεχομένη συνέργεια αστυνομικών οργάνων.

Επίσης, η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, με έγγραφό της από τις 7 Μαρτίου, ζητεί από την διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά -επειδή σε ορισμένα σημεία φιλοξενίας προσφύγων παρατηρήθηκαν περιστατικά αισχροκέρδειας από καταστήματα ή καντίνες-, να δώσει άμεσα εντολή για αγορανομικούς ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top