ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως χάκαραν τους λογαριασμούς του Παντελίδη και πήραν 200.000 ευρώ

Τι λέει στο Star ο Τεχνικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ-Πρώτη ανάρτηση: 10/03/2016 17:00

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως χάκαραν τους λογαριασμούς του Παντελίδη και πήραν 200.000 ευρώ

Τον τρόπο με τον οποίο χάκερ κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη, εξήγησε στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα", ο Ι. Σαλαντζίδης, Τεχνικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ.

«Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφοροι τρόποι παραβίασης ενός λογαριασμού. Για παράδειγμα το να χρησιμοποιεί κάποιος εύκολους κωδικούς, τον καθιστά και εύκολο θύμα. Εύκολοι κωδικοί μπορεί να είναι μια ημερομηνία γέννησης, το όνομα ενός φίλου ή της συζύγου κλπ.

Ένας ασφαλής κωδικός θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες που να μην είναι μόνο γράμματα αλλά να είναι ένας συνδυασμός συμβόλων, γραμμάτων (κεφαλαία και πεζά) και αρι��μών» σημείωσε.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «Στην περίπτωση του Παντελή Παντελίδη τα κίνητρα ήταν οικονομικά. Aπό την στιγμή που υπάρχει έννομο συμφέρον και κάποια εισαγγελική εντολή, πάντοτε υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη από τα οποία μπορεί κάποιος να αναζητήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, από ποιους υπολογιστές κλπ.

Το γεγονός ότι στον Παντελή Παντελίδη χάκαραν λογαριασμούς σε Facebook, Twitter, Instagram, You Tube, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και icloud, μάλλον οφείλεται στο ότι κάποιες φορές χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Κάποιος δηλαδή μπορεί να έσπασε τους κωδικούς του πιο αδύναμου συστήματος και να διαπίστωσε ότι ο Παντελίδης χρησιμοποιούσε τους κωδικούς αυτούς και αλλού. Αυτό βέβαια είναι μια εικασία».

Ο κύριος Σαλματζίδης ανέφερε επίσης πως οι συνομιλίες στο Messenger, δεν είναι ασφαλείς. Δηλαδή καλό είναι στις εν λόγω συνομιλίες να μην αναφέρουμε κωδικούς, pin και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη για τα κλεμμένα τραγούδια και τα 200.000 που έκαναν φτερά!

ΑΥΤΗ είναι η μήνυση που κατέθεσε η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παντελίδη- ΔΕΙΤΕ ποιους κατηγορούν και ΓΙΑΤΙ

Ο αυτόπτης μάρτυρας ΚΛΕΙΔΙ του τροχαίου του Παντελίδη ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-Ποιος ήταν ο οδηγός του τζιπ;

Μόνο στο star.gr: Τι απαντά ο φοιτητής που οργάνωνε την εκδρομή στον ΤΑΦΟ του Παντελίδη

ΣΑΛΟΣ από το ρεπορτάζ του star.gr για τον κανιβαλισμό-φάρσα στον τάφο του Παντελίδη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top