Στο Star ο «Σάκης Ρουβάς» του Αφγανιστάν- Από ποπ είδωλο… μετανάστης στο Ελληνικό!

Δείτε τι λέει στην κάμερα για την περιπέτειά του

Στο Star ο «Σάκης Ρουβάς» του Αφγανιστάν- Από ποπ είδωλο… μετανάστης στο Ελληνικό!

​Απίστευτη είναι η ιστορία ενός Αφγανού τραγουδιστή, του Musawir Roshan, που πριν εγκαταλείψει τη χώρα του ήταν μεγάλος ποπ σταρ. Σήμερα είναι στους καταυλισμούς των προσφύγων του Ελληνικού.

Μάλιστα μόλις επτά μήνες πριν, είχε ανέβει στο You Tube το βίντεο κλιπ με το ολοκαίνουριο τραγούδι του.

Ο Musawir έφυγε από το σπίτι του στην Καμπούλ ένα βράδυ ξαφνικά, πριν από 4 μήνες, χωρίς να τον καταλάβουν ούτε ο πατέρας του, ούτε τα 7 αδέρφια του ούτε και η αγαπημένη του αδερφή. Ο λόγος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του αλλά και την καριέρα του, ήταν η σχέση μίσους των Ταλιμπάν με τη μουσική.

«Έχω πρόβλημα στην πατρίδα μου, γιατί στο Αφγανιστάν είναι Ταλιμπάν. Η μουσική δεν επιτρέπεται. Οι Ταλιμπάν με προειδοποίησαν πως αν δεν φύγω από το Αφγανιστάν δεν θα μπορώ να σωθώ» λέει στην κάμερα του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα.

Τα μηνύματα που συνήθιζε να περνά ο νεαρός σταρ μέσα από τα τραγούδια του, κυρίως για τη θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν, έγιναν, όπως ισχυρίζεται κόκκινο πανί για τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

«Ένας Ταλιμπάν άφησε ένα σημείωμα κάποιο βράδυ στο σπίτι μου και είπε “θα σε σκοτώσω”. Ο Ταλιμπάν σκότωσε την ξαδέλφη μου, γιατί ήταν κάθε μέρα μαζί μου και της άρεσε η μουσική» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πλέον οι ελπίδες να συνεχίσει το ταξίδι του έχουν ξεθωριάσει μετά την απόφαση των Σκοπίων να κρατούν τα σύνορά τους ερμητικά κλειστά για τους Αφγανούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top