Το «ΑΦΑΝΤΟ» κράτος αποθαρρύνει τον εθελοντισμό!

Σάλος με την δήλωση του γενικού γραμματέα δημόσιας υγείας

Το «ΑΦΑΝΤΟ» κράτος αποθαρρύνει τον εθελοντισμό!

​Νυσταγμένα, πεινασμένα, χωρίς σπίτι, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και οι ίδιοι, βρίσκουν αγάπη και φροντίδα από τους εθελοντές που είναι μέρα νύχτα στο πλευρό τους.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, το κράτος που είναι σχεδόν άφαντο από την πρώτη μέρα που ξέσπασε το προσφυγικό, παρακολουθώντας ως απλός θεατής, αντί συγγνώμης, κρίνει και προσβάλλει την ανθρωπιά του εθελοντή.

Ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας Γιάννης Μπασκόζος υποτιμά την έννοια του εθελοντισμού και με τις δηλώσεις του, αποθαρρύνει τους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν!

«Βεβαίως η Πολιτεία και η κυβέρνηση θα παίξει το ρόλο της και ��πιτρέψτε μου από αυτή τη θέση να κάνω και μια δήλωση, οφείλω να την κάνω, χωρίς να ανέχεται διαφημιστικές ενέργειες και περιπτώσεις που θα υπάρχει εντός εισαγωγικών αυτόβουλη δράση για εμβολιασμούς ή διαφημιστικού τύπου παρουσίες που καθόλου δεν ωφελούν ούτε τη δημόσια υγεία ούτε αυτό που έχουμε σαν στόχο, ούτε αυτό που έχουν ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο κ. Μπασκόζος.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν αγάπη, ιατρική φροντίδα, εμβόλια, φάρμακα και τρόφιμα, υποτιμώνται από τον κ. Μπασκόζο την ώρα που η πολιτεία μόλις πριν από δυο ημέρες ζήτησε τη βοήθεια του ΕΚΕΠΥ για να συντονίσει την κατάσταση.

Κι ενώ το ΕΚΕΠΥ αναλαμβάνει δράση επισήμως σήμερα... αυτό που διαπιστώθηκε στη σημερινή σύσκεψη ήταν λάθη στο συντονισμό των εθελοντών...

Στο λιμάνι του Πειραιά το Σαββατοκύριακο θα ανοίξει ένα τρίτο ιατρείο για τις πύλες Ε3-Ε7, ωστόσο η πλατεία Βικτωρίας και η Ειδομένη παραμένουν μετέωρες χωρίς πρόβλεψη ακόμα για ιατρική κάλυψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top