Κομπίνα αλά... ελληνικά! Έμπορος όπλων πλαστογραφούσε πιστοποιητικά με σφραγίδα ΝΕΚΡΟΥ γιατρού

Η αστυνομία του χάλασε τα σχέδια

Αν οι κομπίνες είχαν εθνικότητα, τότε αυτή σίγουρα θα ήταν ελληνική. Όχι επειδή πρόκειται για καθαρά ελληνική παθογένεια, αλλά γιατί στη χώρα μας, οι απατεώνες χρησιμοποιούν όλη τους τη φαντασία όταν πρόκειται για… επωφελή «μπίζνα».

Απτή απόδειξη αποτελεί ένας 46χρονος έμπορος όπλων, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβαινε, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2015, στην παραγωγή ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή θανόντα (!) ιατρού και τα έδινε σε πελάτες του, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων. Ναι, καλά διαβάσατε!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία έφερ��ν τη σφραγίδα και την υπογραφή του νεκρού γιατρού.

Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, προέκυψε ότι με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί δεκαπέντε άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου σε ισάριθμα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Παράλληλα, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι εντός του ειδικού χώρου φύλαξης, αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου, υπήρχε μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, που ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα. Ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου συνελήφθη, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τόσο ο 41χρονος, όσο και ο 46χρονος έμπορος όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top