Το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ: 2.500 πρόσφυγες στον Πειραιά και φτάνουν κι άλλοι- Θα τοποθετηθούν 2 προκάτ

Οι πρόσφυγες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγουν πρυ βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα, όπως όπως, σε πολλά σημεία του Πειραιά. Αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας φτάνουν τους 2.500.

Το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη.

Επιπλέον, έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό «Blue Star 2» που μετέφερε 17 μετανάστ��ς και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων, ενώ επειδή πολλοί δεν χωρούν έχουν στήσει σκηνές σε πύλες.

Μάλιστα, στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Κινητές ιατρικές μονάδες βρίσκονται ήδη από το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν και αυτές ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με μέλος εθελοντικής οργάνωσης τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μικ��ά παιδιά που έχουν υποστεί ιώσεις της εποχής και είναι ταλαιπωρημένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top