Ο "άγιος των φυλακισμένων" για τον κακοποιό Πάσσαρη: "Θέλει να γίνει μοναχός"

"Διαβάζει θεολογικά βιβλία"

Τον αποκαλούν ο άγιος των φυλακών, άλλοι πάλι, ιερέα των φτωχών ή άγγελο. Ο λόγος για τον 85χρονο αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο, που από το 1987 έως και σήμερα, έχει καταφέρει να αποφυλακίσει περισσότερους από 16 χιλιάδες άπορους φυλακισμένους πληρώνοντας τα μικροποσά που χρειάζονται για την ελευθερία τους.

«Σε κάποιον κρατούμενο στείλαμε 30 ευρώ και μας ευχαρίστησε λέγοντάς μας πως έτσι ένιωσε άνθρωπος. Έδωσες αγάπη; Θα πάρεις αγάπη!», είπε στ��ν δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

Ο πατέρας Γερβάσιος ανάμεσα στους χιλιάδες κρατούμενους που έχει συναντήσει, έχει έρθει σε επαφή και με τους πιο αδίστακτους και επικίνδυνους κακοποιούς χωρίς ποτέ να φοβηθεί όπως λέει για τη ζωή του. Μεταξύ αυτών είναι και ο Κώστας Πάσσαρης που πλέον βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρουμανία.

«Είναι σε μια κατάσταση καλής μετανοίας. Διαβάζει θρησκευτικά βιβλία. Έγινε θεολόγος θα έλεγα. Αν κάποιος μιλούσε μαζί του, θα του έδινε την εντύπωση ότι κατέχει θεολογικές γνώσεις και θέλει να γίνει μοναχός. Όταν βγει από τις φυλακές θα γίνει μοναχός, θα πάει κατευθείαν στο Άγιο Όρος. Εξέφρασε την σκέψη αυτή. Εγώ τον κοινωνώ για να του δείξω ότι ο Θεός δεν τον έχει ξεχάσει. Ο Θεός ήρθε πρώτα για τους αμαρτωλούς» τονίζει.

Ο πατέρας Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για νόμπελ Ειρήνης, φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς επί 3 συνεχόμενα χρόνια, από το 2012 έως το 214 ενώ το 2008 ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις τιμήθηκε από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με το χρυσό σταυρό του τάγματος του φοίνικος. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί μεγαλύτερη τιμή τη βοήθεια των απλών ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top