Ελληνικό: Παιδιά από το Αφγανιστάν, νηστικά για μέρες, έρχονται στα χέρια για λίγο φαγητό!

Οι οικονομικοί μετανάστες προτιμούν να πεθάνουν στην Ελλάδα παρά να επιστρέψουν στη χώρα τους

Ελληνικό: Παιδιά από το Αφγανιστάν, νηστικά για μέρες, έρχονται στα χέρια για λίγο φαγητό!

​Το αδιαχώρητο γίνεται στο Ελληνικό όπου έχει κατακλυστεί από Αφγανούς, Τυνήσιους Αλγερινούς και Μαροκινούς. Στον καταυλισμό εκτυλίσσονται άγριες εικόνες με τους Αφγανούς να έρχονται στα χέρια για ένα πιάτο φαγητό!

Παιδάκια έρχονται στα χέρια για λίγο φαγητό!

Παιδιά από το Αφγανιστάν όντας σε απόγνωση, νηστικά για μέρες ολόκληρες, δεν διστάζουν να χτυπηθούν άγρια για λίγο φαγητό. Οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να τους χωρίσουν. Ελάχιστα λεπτά αργότερα παιδιά κυνηγούν μια Ελληνίδα εθελόντρια που βρέθηκε στο Ελληνικό για να τους πάει φαγητό/ Κάποιος επιτήδειος βρίσκει ευκαιρία να κάνει πλιάτσικο στην τσάντα της.

Στο Ελληνικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3.400 οικονομικοί μετανάστες. Αφγανοί, Μαροκινοί Αλγερινοί και Τυνήσιοι είναι μοιρασμένοι σε τρία διαφορετικά σημεία, στο παλαιό κτίριο των Αναχωρήσεων, στο γήπεδο του χόκεϊ και στο γήπεδο του μπέιζμπολ. Έχουν στηθεί ακόμη και σκηνές για τους φιλοξενήσουν. Μεταξύ τους πολλά παιδιά.
Προτιμούν να πεθάνουν στην Ελλάδα, παρά να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν
Για τους Αφγανούς η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τα Σκόπια δεν μπορούν να περάσουν γιατί δεν θεωρούνται πρόσφυγες πολέμου, αλλά ούτε και στην πατρίδα τους μπορούν να επιστρέψουν.
Η πλατεία Βικτωρίας έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Μικρά παιδιά κοιμούνται στο έδαφος , κάποια άλλα παίζουν κρατώντας στο χέρι τους ένα κομμάτι ψωμί. Με τη βοήθεια μεταφραστή μας είπαν ότι προτιμούν να πεθάνουν στην Ελλάδα, παρά να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν.
«Αν γυρίσουμε πίσω θα μας σκοτώσουν» λέει μία γυναίκα κλαίγοντας.
Ένα μικρό παιδί κρατά στο χέρι του ένα παιχνίδι. Είναι ότι πρόλαβε να πάρει λίγο πριν φύγει μαζί με την οικογένεια του από το Αφγανιστάν. Λίγο πιο κάτω μια μητέρα ταΐζει το παιδί της με ένα πορτοκάλι. Οι μεγάλοι ξεγελούν την πείνα τους με λίγο γάλα και ψωμί.
Όσο περνούν οι ημέρες και δεν δίνεται μια λύση για τους οικονομικούς μετανάστες για να φύγουν από την Ελλάδα, τα πράγματα καθημερινά θα αγριεύουν. Η Γερμανία από την πλευρά της, επιδοτεί με 700 ευρώ τους Αφγανούς μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top