Άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ! «Βουλιάζει» ο καταυλισμός στην Ειδομένη

Επαναπροωθεί στην Τουρκία παράτυπους μετανάστες η ΕΛΑΣ

Άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ! «Βουλιάζει» ο καταυλισμός στην Ειδομένη
Άνοιξε το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και έτσι ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, σε πρώτη φάση θα επιτραπεί η είσοδος σε 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και… χρονοβόρες.

Τονίζεται, ότι σε μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία έχουν επιτρέψει τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλαδας- ΠΓΔΜ, οι αρχές της γειτονικής χώρας. Την ίδια ώρα, ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από 6.500 ανθρώπους!

ςεφς;εφς;φες;εφ.jpg

Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη ήταν κλειστή από προχθές το βράδυ και άνοιξε για λίγες μόνο ώρες.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 1.810 πρόσφυγες και μετανάστες α��ό Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο είχε παραλάβει συγκεκριμένα 1.360 άτομα από τη Μυτιλήνη και 450 από τη Χίο. Πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά ο ΟΛΠ διέθεσε από χθες το απόγευμα και την αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» μεταφέροντας 183 άτομα από τη Λέρο.

Επαναπροώθηση στην Τουρκία 308 παράτυπων μεταναστών:

Όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που η ελληνική αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει αύριο σε επαναπροώθηση 308 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

Πρόκειται κυρίως για αλλοδαπούς μαροκινής υπηκοότητας, αλλά και Αλγερινούς και Τυνήσιους, οι οποίοι κρατούνταν -στην πλειονότητά τους- στο Κέντρο Αλλοδαπών στην Κόρινθο και οι υπόλοιποι στα κλειστά Κέντρα Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών.

Η επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας. Οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου όπου θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top