Εκεί που κάποτε πετούσαν αεροπλάνα,τώρα υπάρχει ΚΛΑΜΑ-Θέλουν να ταξιδέψουν και δεν μπορούν

Το δράμα χιλιάδων προσφύγων στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

Την ώρα που στην Ειδομένη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν απεγνωσμένα να ανοίξουν τα σύνορα, κάποιες άλλες οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου το Σάββατο εγκατέστησαν οι αρχές χημικές τουαλέτες!

Χάρη στους εθελοντές πολλά παιδιά ξεχνούν την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς, ενώ οι ηλικιωμένοι ξαποσταίνουν πάνω σε μια κουβέρτα.

Πρόσφυγες που μίλησαν στην κάμερα του Star, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει χώρος για ύπνο.

Παρά την ταλαιπωρία και την εξάντληση, πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να βρουν τρόπο να φύγουν από εκεί, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους, προς τα... κλειστά σύνορα των Σκοπίων, μήπως και ανοίξουν για μερικούς.

Από το Ελληνικό, πολλοί Αφγανοί μεταφέρθηκαν το Σάββατο στην Πλατεία Βικτωρίας. Εκεί, υπάρχουν κάποιοι, τους είπαν, που θα τους μεταφέρουν στην Ειδομένη.

Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό και η παραλιακή λεωφόρος της Αθήνας σε ατελείωτο καραβάνι περιπλανώμενων ανθρώπων.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top