ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ- «Ανοίξτε τα σύνορα» -Διαμαρτυρία έξω απ’την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα –ΦΩΤΟ

Πανό και συνθήματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Με πανό και συνθήματα αλληλεγγύης εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα, καλώντας την χώρα του Χάιντς Φίσερ να άρει την απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων της στους πρόσφυγές.

16322942.jpg

Οι παρευρισκόμενοι ανήρτησαν πανό μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας με τη λέξη «Ανοιχτά Σύνορα» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ένα άλλο που ζητούσε «Ανοιχτή δίοδο για όλους τους πρόσφυγες/stop wars, safe passages». Παράλληλα, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και κατά της ΕΕ και της πολιτικής ��ων κλειστών συνόρων.

16322941.jpg

16322943.jpg

Το γεγονός, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Ασφαλής Δίοδος - Όχι στον πόλεμο», καλύφθηκε δημοσιογραφικά από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

16322944.jpg

16323493.jpg

16323512.jpg

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία δήλωσε ότι «δυστυχώς η Ευρώπη ζει και πάλι τις μαύρες σελίδες της δεκαετίας του '30. Οι αρχές της γαλλικής επανάστασης "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη" βρίσκονται καταχωνιασμένες σε κάποια συρτάρια. Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να ορθώσουν ανάστημα και οι ευρωπαίοι ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάψουν να παίζου�� το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου».

kavdaia.jpg

Αννέτα Καββαδία

Το «παρών» έδωσε και ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάγερ, συντονιστής του πανευρωπαϊκού δικτύου των αριστερών ινστιτούτων "transform! Europe", ο οποίος τόνισε ότι οι περισσότεροι πολίτες της χώρας του δεν συμφωνούν με την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top