«ΠΛΩΤΑ» Hot Spot σε Λέσβο-Σάμο-Χίο

ΣΧΕΔΙΟ ελεγχόμενης επιβράδυνσης των προσφυγικών ροών στον Πειραιά

«ΠΛΩΤΑ» Hot Spot σε Λέσβο-Σάμο-Χίο

​Νέος όρος μπαίνει στη ζωή μας όσον αφορά στους πρόσφυγες. «Ελεγχόμενη Επιβράδυνση». Είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να τους καθυστερεί στα νησιά ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ειδομένη.

Τις επόμενες τρεις ημέρες δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο πλοίου με πρόσφυγες από τα νησιά προς το λιμάνι του Πειραιά.

«Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ ότι μειώνονται οι προσφυγικές ροές από τη Σάμο για να αποφορτιστεί η Ειδομένη. Και για το λόγο αυτό στέλνεται το πλοίο Πάτμος το οποίο θα λειτουργεί σαν πλωτό χοτ σποτ» είπε ο Δήμαρχος της Σάμου.

Το έκτακτο σχέδιο παρεμβάσεων ώστε να επιβραδυνθούν οι προσφυγικές ροές προς τον Πειραιά και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα περιλαμβάνει τη δημιουργία πλωτών Hot Spot.

Στην Μυτιλήνη βρίσκονται 2500 πρόσφυγες, με δυνατότητα στο νησί να φιλοξενηθούν μέχρι 6.000 άτομα.

Στη Σάμο υπάρχουν 1500 πρόσφυγες και μετανάστες με δυνατότητα να δεχτεί στις δομές του το νησί ως 4000, ενώ στη Χίο, ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα 1000 άτομα. Το νησί μπορεί να δεχτεί άλλα 1000.

Τα κλειστά σύνορα στα Σκόπια που αποτελούν το πέρασμα στη γη της επαγγελίας όπως πιστεύουν οι πρόσφυγες ότι είναι η Κεντρική Ευρώπη, ήταν η αιτία για να διαδηλώσουν το πρωί στον Πειραιά. Υπολογίζεται πως έφτασαν το πρωί περισσότερα 1700 άτομα.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Ζητούσαν να έρθουν λεωφορεία να τους παραλ��βουν και να τους μεταφέρουν στην Ειδομένη ώστε να φύγουν για το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα πάντως οι εθελοντές που δίνουν όλη τους την ψυχή ώστε να φροντίζουν τους δυστυχισμένους πρόσφυγες, κάνουν έκκληση για είδη πρώτη ανάγκης, όπως γάλατα και ξηρά τροφή.

Πάντως ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι και σχέδιο υπάρχει και οργάνωση υπάρχει και όλα λειτουργούν.

Απόλυτη αταξία πάντως επικρατεί και στο… ��υτοσχέδιο hot spot της πλατείας Βικτωρίας όπου υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία.

Σε ορισμένα από αυτά, οι πρόσφυγες πληρώνουν όσο - όσο για ένα εισιτήριο με προορισμό όπως αποδεικνύεται το άγνωστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙ��ΗΣ:

Κάθε πρόσφυγας και μία ιστορία!Παιδάκι δίνει καραμέλα στον διασώστη που του βρήκε τα γυαλιά του

Το ΔΡΑΜΑ των προσφύγων! Καραβάνια με τα πόδια στην Ειδομένη- Διαμαρτυρία στον Πειραιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top