Με ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ έφτασαν στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για δημοσιογραφικό εκβιασμό!

Χωρίς συνηγόρους-ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των δημοσιογραφικών εκβιασμών κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του Α’ Ειδικού Ανακριτή, πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Χωρίς την παρουσία των συνηγόρων τους απολογήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι η υπόθεση είναι οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή τους.

Ο δημοσιογράφος Π. Μ. υποστηρίζει ότι γνωρίζει την καταγγέλλουσα πολλά χρόνια, ουδέποτε την απείλησε και οι διάλογοι που καταγράφονται και εκτιμώνται ως απειλές για την ίδια και το παι��ί της ερμηνεύονται από τον κατηγορούμενο ως ενδιαφέρον για την κόρη της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ, την οποία όπως λέει γνωρίζει από μωρό.

Ο εκδότης Π. Μ. ισχυρίζεται ότι όλα αποτελούν κατασκευές με στόχο να τον βλάψουν.

Δημοσιογράφος Π. Μ.: «Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη μεθοδευμένη μήνυση της μοναδικής μάρτυρα.»

Με το υπόμνημά του ο Π. Μ. - το οποίο υπογράφει ο ίδιος - αντικρούει νομικά τις κατηγορίες και ζητεί να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και είναι της επιδίωξης του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα με τα οποία συνεργαζόταν.

Χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση.

Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Κάτζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέκρουσε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Εκδότης Π. Μ.: «Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν.

Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά π��υ συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου.

Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μ. στις συνομιλίες του με την Κάντζου σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου. Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μ. και Κάτζου αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον».

Διάλογος για γέλια και για κλάματα

Μεταξύ άλλων ο εκδότης Π.Μ επικαλείται τις εξής συνομιλίες:

Συνομιλία Α

Κάτζου: Δεν είμαι ξανθιά… είμαι μελαχρινή

Δημοσιογράφος Π. Μ.: Είσαι σέξι θεία Λόλα

Κάτζου: Χαχαχα....έλα....έλα

Συνομιλία Β

Κάτζου: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....

Δημοσιογράφος Π. Μ.: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι

Κάτζου: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη

Δημοσιογράφος Π. Μ.: Ξέρω να κάνω και μασάζ

Κάτζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

«Η κατηγορία για τη δήθεν εκ��ίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22.2.16, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η Κάτζου και το τμήμα δίωξης εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής...; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα του υποστηρίζει το δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολίτευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top