Σε hot spot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά- Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Γεμάτη από μετανάστες και πρόσφυγες η πλατεία Βικτωρίας

Σε hot spot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά- Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

​Σε άτυπο hot spot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά, αφού αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν εκεί τη νύχτα τους. Κάποιοι αρνήθηκαν να κατευθυνθούν προς τα κέντρα φιλοξενίας, με σκοπό να βρουν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα, ενώ την ίδια ώρα κανένα πούλμαν δεν ταξιδεύει προς την Ειδομένη.

Σήμερα το πρωί, στις 06:40 π.μ. έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το «Βlue star 1» άλλοι 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, 918 άτομα από τη Μυτιλήνη και 434 από τη Χίο.

16311823.jpg
Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.

Στις 10 το πρωί το πλοίο "Διαγόρας" θα μεταφέρει άλλους 30 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

16311824.jpg

Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Εντωμεταξύ ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη αφού πλήθος μεταναστών και προσφύγων έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα, από τη στιγμή που τα Σκόπια απαγόρευσαν τη διέλευση τους. Λεωφορεία μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, στην Αθήνα.

16311822.jpg

Γεμάτη πάλι η πλατεία Βικτωρίας

Αρκετοί είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ανάμεσα τους και παιδιά, που έχουν κατασκηνώσει προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας, περιμένονταςν να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΕΚΡΗΞΗ πλησιάζει!Περίπου 20.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε 18 περιοχές και η ΕΕ απλά κοιτάζει

(φωτο από πλατεία Βικτωρίας)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top