Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να λήξουν τα αγροτικά μπλόκα

Τους ζητά να ερευνήσουν αν παρακωλύεται η συγκοινωνία

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να λήξουν τα αγροτικά μπλόκα

Τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών ζητά από τις Εισαγγελικές αρχές των Περιφερειών, όπου υπάρχουν μπλόκα αγροτών, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ουσιαστικά δίνεται το μήνυμα για διώξεις όσων κλείνουν τους δρόμους, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρεται ως "έγκλημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως".

Το κείμενο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματ��ς, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top