ΧΑΟΣ στους δρόμους με τους αγρότες: ΚΛΕΙΣΤΟ το τελωνείο του Προμαχώνα!

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις και στη Δ. Μακεδονία και το Αμύνταιο

ΧΑΟΣ στους δρόμους με τους αγρότες: ΚΛΕΙΣΤΟ το τελωνείο του Προμαχώνα!

​Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των τελωνείων του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τα φορτηγά και τις νταλίκες, έχουν προχωρήσει οι αγρότες, με αποτελέσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων από τις νταλίκα και τα Ι.Χ.!

Εδώ και ένα μήνα βρίσκονται στα μπλόκα, παραμένοντας ωστόσο διαλλακτικοί για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα κ��ι τα λεωφορεία.

Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ, οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές έδωσαν τελικά «ελευθέρας» στα Ι.Χ οχήματα και τα λεωφορεία, που από τις 15.00 το μεσημέρι δεν επέτρεπαν να εισέλθουν στο βουλγαρικό χώρο.

«Η κατάσταση παραμένει η ίδια μέχρι και αυτήν την ώρα», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας: «περιμένουμε πολύ κόσμο σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα από διάφορα σημεία της Ελλάδας».

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου της Εξοχής -για τα φορτηγά και τις νταλίκες- στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησαν χθες στις 10 το βράδυ και σήμερα όρισαν και γνωστοποίησαν το πρόγραμμα που θα ακολουθούν.

Όπως είπε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου «10:00-15:00 και 17:00-22;30 θα είμαστε κλειστά για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία».

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Δ. Μακεδονία και το Αμύνταιο

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενέκριναν ομόφωνα οι γενικές συνελεύσεις στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο!

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών Δημήτρη Μόσχο το εξής:

- Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (δεύτερος 24ωρος αποκλεισμός σήμερα ��πό τις 11 το πρωί) και Νίκης με την ΠΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

- Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

- Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00)

- Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

- Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που ��αραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν από προχθές στις 17:00 χθες το απόγευμα οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού. «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και τους αυτοκινητιστές, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας».

Τονίζεται ότι από τις προαναφερόμενες περιοχές, εκπρόσωποι των μπλόκων μεταβαίνουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για εμψύχωση των συναδέλφων τους και συμπαράστασ�� «στη μάχη που δίνουν καθημερινά, για περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τις κινητοποιήσεις οι αγρότες: Τι γίνεται στις Εθνικές-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ οι πρόσφυγες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top