Πούλμαν με μετανάστες «κόλλησαν» στo μπλόκo των Τεμπών-Στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πούλμαν με μετανάστες «κόλλησαν» στo μπλόκo των Τεμπών-Στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς

​Στην Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία οι Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ειδομένη, μετά την επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το απόγευμα της Τρίτης λίγο πριν από την άφιξη των προσφύγων στην Αθήνα θα αποφασιστεί σε ποιον από τους χώρους φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

Αυτή την ώρα τα κέντρα φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό είναι πλήρη και ανάλογα με τις αποχωρήσεις φιλοξενούμενων που θα σημειωθούν σήμερα και τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα γίνουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και δεν έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά για να κινηθούν προς τα σύνορα.

Ωστόσο, αυτή την ώρα σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου είναι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρονται στην Ειδομένη.

Δίπλα στα τρακτέρ οι πρόσφυγες στα Τέμπη

Την ίδια ώρα παρόμ��ια κατάσταση επικρατεί και στα Τέμπη, όπου ακινητοποιήθηκαν τα πούλμαν που μετέφεραν μετανάστες μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί από τα πούλμαν και περιμένουν να αναχωρήσουν, μέχρι τότε όμως, ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά κάθονται στο έδαφος δίπλα στα τρακτέρ των μπλόκων.

Στο Μουργκάνι Καλαμπάκας

Περισσότεροι από 400 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, βρίσκονται από χθες βράδυ καθηλωμένοι στην ευρύτερη περιοχή του Μουργκανίου στην Καλαμπάκα, καθώς δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με λεωφορεία προς την Ειδομένη.

kalam2_1.jpg

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από τον Πειραιά και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, παραμένει άγνωστο το πότε θα αναχωρήσουν από την περιοχή.

Στην Κοζάνη

Στη Κοζάνη έφθασαν χθες βράδυ 400 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης.
Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ειδομένη και ακολούθησαν την διαδρομή μέσω Κοζάνης λόγω των μπλόκων στην περιοχή των Τεμπών. Τα πούλμαν που τους μετέφεραν ακινητοποιήθηκαν στα διόδια της Εγνατίας οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης και στην περιοχή των Σερβίων. Με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να σταματήσει η μετάβασή τους στην Ειδομένη και να φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα στην Κοζάνη.

Ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, ο δήμος της Κοζάνης, η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και η εκκλησία για την άμεση προετοιμασία και την οργάνωση της φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο δήμος της Κοζάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να βοηθήσουν προσφέροντας τρόφιμα, είδη, πρώτης ανάγκης, βρεφικά γάλατα, ζεστά ρούχα και παπούτσια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top