ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών: Απειλές, ύβρεις και «χορός» εκατομμυρίων

Στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες θύματα τους επί πολλά χρόνια – Τι αποκάλυψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών: Απειλές, ύβρεις και «χορός» εκατομμυρίων
Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του πασίγνωστου εκδότη και των δύο δημοσιογράφων οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.
Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα υπάρχουν ενδείξεις για πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση σε δεκάδες ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα εκβίαζε στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες επί πολλά έτη, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, απειλώντας τo με δήθεν «αποκαλύψεις» και σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.
Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
Έρχονται και νέες συλλήψεις
Η δράση τους φτάνει πίσω τουλάχιστον το 2009, ενώ οι πιέσεις που ασκούσαν καθημερινά στα θύματά τους ήταν αφόρητη και εκδηλώνονταν ακόμη και με 40 τηλεφωνήματα την ημέρα!
Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ, ο οποίος έχει καταγράψει δεκάδες απειλές και εκβιασμούς, ενώ οι χειροπέδες στον εκδότη και τους δημοσιογράφους ήταν απλά η... πρώτη δόση καθώς έρχονται και άλλες συλλήψεις.
«Αν δεν βάλεις τα λεφτά ως το μεσημέρι, θα σε γαμ***, θα σε σκίσω» ήταν μερικές από τις απειλές που εξαπέλυαν στα θύματά τους, φτάνοντας με τους εκβιασμούς σε τζίρους της τάξεως των 500.000 ευρώ το μήνα.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του γνωστού εκδότη είχε προκληθεί σάλος, οδηγώντας σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top