ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ! Εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πρόσφυγες

Ένταση προκλήθηκε στο σημείο-Πρώτη ανάρτηση:22/02/2016 16:15

ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ! Εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πρόσφυγες

Εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες βρίσκονται από το πρωί εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όπως από νωρίς έχει μεταδώσει το star.gr, στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα.

Όσο όμως η ώρα περνούσε, η υπομονή τους άρχισε να εξαντλείται.
γιθλρυιλρυι.jpg
Το κλίμα ηλεκτρίστηκε, σύντομα η ένταση κλιμακώθηκε, με συνέπεια οι σκοπιανές αρχές να κλείσουν τη συνοριακή γραμμή για όλους. Εν ολίγοις τα σύνορα παρέμειναν κλειστά τόσο για τους Σύρους όσο και τους Ιρακινούς πρόσφυγες, στους οποίους μεν επιτρέπεται να περνούν τα σύνορα αλλά μόνο αν έχουν μαζί τους, εκτός από το υπηρεσιακό σημείωμα που τους δίνουν οι ελληνικές αρχές, ταυτότητα ή διαβατήριο!

ρυθκρυθκετθκ.jpg

Οι φωτογραφίες που «ανέβασε» στο Facebook ο Amir Karimi, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.


Εν τω μεταξύ, το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου πέντε χιλιάδες πρόσφυγες. Αστυνομικοί τους ενημέρωναν για την κατάσταση στην Ειδομένη, και τους προέτρεπαν να φιλοξενηθούν προσωρινά σε ειδικές μονάδες στην Αττική. Όμως τα πούλμαν που είχαν ναυλωθεί γι' αυτό τον σκοπό, έφευγαν άδεια. Οι μετανάστες αποχωρούσαν πεζή, προσπαθώντας να βρουν οποιοδήποτε τρόπο να φτάσουν στα σύνορα. Το βράδυ πάντως, όσοι δεν έφυγαν, έγιναν οι πρώτοι που μεταφέρθηκαν στο Σχιστό.

Πέρα από τη συνεχή ροή από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά, το καινούργιο στοιχείο είναι η μετακίνηση προς το Καστελόριζο, από την Κωνσταντινούπολη, όπου συρρέουν πρόσφυγες, αλλά κυρίως μετανάστες, από διάφορα μέρη του κόσμου. Οι περισσότεροι, νόμιμοι και παράτυποι, μ��ταφέρονται στον Πειραιά. Οι ελληνικές αρχές επιδιώκουν την παραμονή τους στην Αττική. Οι ίδιοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να ταξιδέψουν στην Ειδομένη. Κι από κει -πιστεύουν- στην Κεντρική Ευρώπη.

Από το Σάββατο, στο Καστελόριζο των 150 κατοίκων, έχουν εισέλθει 750 μετανάστες. Οι 600 αναχώρησαν σήμερα το πρωΐ και οι υπόλοιποι αργά το μεσημέρι.

Το απόγευμα 150 αλληλέγγυοι, μαζί με μετανάστες διαδήλωσαν στο κέντρο του Πειραιά, ζητώντας να ανοίξει η Ειδομένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top