ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο σεισμός ταρακουνά την Ηλεία

Πανικός σε αγώνα μπάσκετ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας

​Ήταν 20:54 όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Δυτική Πελοπόννησο, ξυπνώντας άσχημες μνήμες από το παρελθόν.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και ταρακούνησε πολλές περιοχές τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα σε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες ΑΟ Ολυμπιονίκης – Αίαντας ΑΣΑΑ, στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας, την ώρα που ξεκινά ο χορός των Ρίχτερ.

Με το που έγινε αισθητός, ο κόσμος που παρακολουθούσε τον αγώνα άρχισε να ουρλιάζει πανικόβλητος, ενώ και οι παίκτες έτρεχαν αλαφιασμένοι για να βγουν από το γήπεδο. Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, ώστε να καταφέρουν να βγουν όλοι έξω με ηρεμία και ασφάλεια.

Πανικός όμως επικράτησε και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τριπόλεως, με αρκετά μέλη του συμβουλίου να σηκώνονται αμέσως για να φύγουν και να πάνε στα σπίτια τους να δουν αν υπάρχουν ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησαν άλλοι 15 μετασεισμοί από 1,6 – 3,6 Ρίχτερ που κράτησαν μέχρι τις 06:00 το πρωί, κρατώντας ξάγρυπνους τους κατοίκους της Ηλείας.

Μικρές υλικές ζημιές αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας

Από τη σεισμική δόνηση υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια στα Κρέστενα και στη Φρίξα, ενώ έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας στην εθνική οδό Πύργου – Τριπόλεως, στο ύψος της γέφυρας του Ερύμανθου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και κυρίως σε σχολεία της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες μετά το δυνατό σεισμό στην Ηλεία- Κατολισθήσεις στα σύνορα με την Αρκαδία

ΤΡΑΝΤΑΧΤΗΚΕ όλη η Πελοπόννησος! Σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ κοντά στα Κρέστενα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top