Οι πρώτες εικόνες μετά το δυνατό σεισμό στην Ηλεία- Κατολισθήσεις στα σύνορα με την Αρκαδία

ΒΙΝΤΕΟ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την ώρα... της σεισμικής δόνησης-Πρώτη ανάρτηση: 00:07

​Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η σεισμική δόνηση που έγινε στις 20:55 το βράδυ της Δευτέρας στα Κρέστενα και ταρακούνησε όλη την Πελοπόννησο… μέχρι και κάποιες περιοχές της Αττικής.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο τα Κρέστενα, 6 χλμ. νοτιανατολικά της αρχαίας Ολυμπίας και 24 χιλιόμ��τρα νοτιοανατολικά του Πύργου.

αρχείο λήψης.jpg
Κατολισθήσεις καταγράφηκαν στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πύργο και την αρχαία Ολυμπία.

image_8e7436f583be80c848d4d298fd9fd42f.jpg
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρθηκαν ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια (πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές). Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Μία οικία κρίθηκε προσωρινά ακατοίκητη στα Κρέστενα και η τετραμελής οικογένεια που διαμένει εκεί μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο. Αρκετά τρομαγμένοι είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι φαίνεται πως θα περάσουν το βράδυ τους στους δρόμους. Σύμφωνα με το ilialive, προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο των Κρεστένων, καθώς έσπασαν οι σωλήνες και πλημμύρισε το υπόγειο. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο μουσείο της Ολυμπίας.

Τρεις μετασεισμοί καταγράφηκαν μεγέθους 3 Ρίχτερ (στις 21:10), 2,1 Ρίχτερ (στις 21:29) και 2,5 Ρίχτερ (στις 21:38).
Όπως δήλωσε ο κ. Τσελέντης στο star.gr, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς: «Είναι σε μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς. Παρακολουθώ το φαινόμενο γιατί υπάρχουν ενεργά ρήγματα. Αν δεν δω ικανοποιητική μετασεισμική ακολουθία, δεν μπορώ να πω τίποτα για τον κύριο σεισμό. Το θέμα πιστεύω θα κλείσει εδώ, αλλά μέχρι να περάσει περίπου ένα 24ωρο, δεν μπορώ να πω τίποτα».
Στο βίντεο βλέπετε την αναστάτωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τα οποία βρίσκονταν σε συνεδρίαση, την ώρα του σεισμού. Η αίθουσα "ταρακουνήθηκε", με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top