Τα τροχόσπιτα-οπλοστάσια της Αλεξανδρούπολης, το deal στη Γερμανία και η αμοιβή των 3.000 ευρώ

Απολογούνται στον ανακριτή την Τρίτη οι τρεις Ιρακινοί

Τα τροχόσπιτα-οπλοστάσια της Αλεξανδρούπολης, το deal στη Γερμανία και η αμοιβή των 3.000 ευρώ

Στο Μόναχο της Γερμανίας έκλεισε η συμφωνία για τη μεταφορά των όπλων που εντοπίστηκαν μέσα σε δύο τροχόσπιτα στην Αλεξανδρούπολη. Οι τρεις Κούρδοι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι ήταν απλώς οι μεταφορείς του οπλισμού και ότι πληρώθηκαν για να οδηγήσουν τα τροχόσπιτα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Τα μπλόκα των αγροτών στους Κήπους του Έβρου, ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που υποχρέωσε τους τρεις Κούρδους διακινητές όπλων, να παραμείνουν για λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, φοβούμενοι μήπως και εγκλωβιστούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Αυτή η αναπάντεχη καθυστέρηση ωστόσο, κίνησε τις υποψίες των λιμενικών, καθώς το ένα από τα δύο τροχόσπιτα που μετέφερε τα όπλα, οι δύο από τους συλληφθέντες, το είχαν σταθμεύσει για ...ασφάλεια στην είσοδο του λιμανιού και μάλιστα, πήγαιναν εκεί επί ώρες, πρωί και βράδυ για να το προσέχουν.

Οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι θα απολογηθού�� την Τρίτη στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι πληρώθηκαν με 3.000 ευρώ ο καθένας για να μεταφέρουν τα όπλα σε Κούρδους μαχητές. Η συμφωνία έκλεισε στη Γερμανία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Εκτός από τα ευρώ οι τρεις διακινητές όπλων είχαν στο πορτοφόλι τους Τουρκικές λίρες αλλά και χιλιάδες δηνάρια Ιράκ, γεγονός που δείχνει τη διαδρομή που θα ακολουθούσε το παράνομο οπλοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό που ήταν οι Κουρδικές περιοχές.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί και γεγονός ότι τα δύο τροχόσπιτα που ήταν γεμάτα με 22 πολεμικά όπλα, διόπτρες ελεύθερων σκοπευτών και κουτιά με 240 χιλιάδες σφαίρες, κατάφεραν να διασχίσουν σχεδ��ν ολόκληρη την Ευρώπη πριν φτάσουν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα όπου και εντοπίστηκαν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Μια διαδρομή που δείχνει ξεκάθαρα το διάτρητο σύστημα ασφαλείας των Ευρωπαϊκών κρατών.

Από τις επαφές των δέκα κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών Κούρδων αλλά και από την ανάκριση, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία και για άλλα πρόσωπα που ζουν στη Κεντρική Ευρώπη. Πρόσωπα που φέρονται ως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος διακίνησης όπλων προς τους Κούρδους μαχητές στο Ιράκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top