Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τρείς ύποπτοι Τζιχαντιστές

Βρέθηκαν πάνω από 100.000 σφαίρες και βαρύς οπλισμός σε δυο οχήματα δίπλα στον Έβρο-Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τρείς ύποπτοι Τζιχαντιστές

​Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις ελληνικές αρχές, καθώς το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη δυο άτομα, ύποπτα για σχέσεις με τους Τζιχαντιστές και το ισλαμικό κράτος.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρουν πως πρόκειται για δυο Βρετανούς Ιρανικής καταγωγής, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από το λιμενικό,έπειτα από έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και στο λιμάνι της πόλης. Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο «Associated Press»,ανέφεραν πως στην κατοχή των δυο ανδρών βρέθηκαν πάνω από 20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα.

Ο ένας από τους δύο υπόπτους ζούσε επί 10 μέρες σε τροχόσπιτο στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή την Παρασκευή.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη από την αστυνομία και ένας τρίτος άνδρας ιρανικής καταγωγής, τον οποίο εντόπισαν σε τροχόσπιτο σε περιοχή έξω απο την Αλεξανδρούπολη να έχει στην κατοχή του, επίσης, όπλα και σφαίρες. Σύμφωνα μάλιστα με το alexpoli στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως οι συλληφθέντες είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την Ευρώπη και είχαν προορισμό τη Συρία.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ALEXPOLI:

Σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, το τοπικό site της Αλεξανδρούπουλης, alexopoli, αναφέρει πως οι δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS. Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Να σημειώσουμε πάντως πως μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα και αύριο στον ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top