Ηλικιωμένος αγρότης σε άνδρα των ΜΑΤ: «Τον πατέρα σου βαράς βρε;»- ΒΙΝΤΕΟ

Tέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 10 τραυματίες αστυνομικοί

Ηλικιωμένος αγρότης σε άνδρα των ΜΑΤ: «Τον πατέρα σου βαράς βρε;»- ΒΙΝΤΕΟ
​Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο. Εμποδίστηκαν όμως από τους αστυνομικούς και ξέσπασε πόλεμος. Ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε πως τα επεισόδια αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο. Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν εκνευρισμό στους αγρότες.
Από τα επεισόδια έγιναν τέσσερις προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Αγρότες από την Κρήτη με τις κατσούνες πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ. Πρωτοφανείς εικόνες στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι Κρητικοί ήθελαν ένα φορτηγάκι ,γεμάτο ντομάτες και ζαρζαβατικά που είχαν φέρει μαζί τους να περάσει από το μπλόκο, αλλά οι αστυνομικοί το εμπόδισαν.
«Άφησε το αμάξι να περάσει! Θα χυθεί αίμα!» φώναζαν οι αγρότες, οι οποίοι ήθελαν να περάσει το αγροτικό και να δωρίσουν τα προϊόντα στους περαστικούς.
Οι εντολές που είχαν μέχρι εκείνη την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν να μην απαντήσουν στις επιθέσεις των αγροτών. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν ούτε όταν τους πετούσαν δυναμιτάκια, πέτρες και διάφορα προϊόντα μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Βγάλτε τα κράνη, Έλληνες είστε κι εσείς! Σε 10 χρόνια τι θα πεις στα παιδιά σου;» φώναξε αγρότης στα ΜΑΤ.
Στο βίντεο βλέπετε τον Κρητικό αγρότη που όρμησε πρώτος στις δυνάμεις των ΜΑΤ και ξεκίνησαν τα επεισόδια μπροστά από το υπουργείο Αργοτικής Ανάπτυξης, το οποίοστη συνέχεια έκαναν σμπαράλια, αφού με το ένα χέρι κρατούσαν τις κατσούνες και με το άλλο εκτοξεύουν πέτρες στα παράθυρα του υπουργείου.
Ένας ηλικιωμένος αγρότης έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν άνδρα των ΜΑΤ. «Τον πατέρα σου βαράς βρε;» ακούγεται να του λέει.
Τα επεισόδια γενικεύτηκαν στην οδό Μάρνη και στους γύρω δρόμους.
Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Ρόκκος, ο οποίος είχε δεχθεί την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έξω από τη Βουλή, προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα. Κάποιοι αγρότες του πήραν το πηλήκιο και του το επέστρεψαν μετά.
«Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος στη χώρα, να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες στην ιστορία του» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα οι Κρητικοί αγρότες τραγούδησαν το γνωστό ριζίτικο που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top